Att döpa restaurangen till Sperling & Co kändes naturligt
I höst öppnas glasdörrarna på Sturegatan 6. Då tänder Michael Andersson grillen och presenterar sin nya restaurang Sperling & Co.
Namnet kommer från Sperlingens Backe, kvarterets namn sedan 1600-talet. Sperling & Co markerar restaurangens förankring i kvarteret.
“Att döpa restaurangen till Sperling & Co kändes naturligt. Det är en blinkning till kvarterets historia men också ett sätt att visa att vi är en del av platsen, inte bara en aktör i den”, säger Michael Andersson.
Sperling & Co är förankrad i europeisk grilltradition men formad av nuet. Med grillen som hjärta och styckdetaljer i centrum tillagas rätterna över öppen glöd, från klassiska och välkända delar till det mer sällsynta. Menyn rör sig fritt mellan ursprung och teknik, med ett internationellt uttryck som speglas i allt från förrätter och tillbehör till själva grillen.
“Sperling & Co är vår tolkning av en modern grillrestaurang. Vi vill skapa något som känns tidlöst, där grillen står i centrum och tekniker från olika delar av världen får mötas,” säger Michael.
Vinlistan har sin tyngdpunkt i den gamla världen och USA, men rymmer även utvalda viner från andra delar av världen. Bland dem finns några av Europas mest respekterade viner.
Restaurangen sträcker sig över två våningar där trä i mörkbetsad ask, läder och specialritade detaljer genomsyrar lokalen. En inramning som andas värme och tidlös elegans, med jordnära färger och formgiven av arkitektbyrån Dinell Johansson. På övre plan flödar ljus in genom den stora lanterninen ner mot matsalen, intill det öppna köket och den stora baren.