Annons
Annons

Chokladmjölken i klimatsmart portionsförpackning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Skånemejeriers chokladmjölk i 1,5 liter gjord på 100% svensk mjölk har stor efterfrågan bland både kunder och konsumenter. Det har funnits en efterfrågan på en praktisk mindre förpackning, och för att möta denna efterfrågan för dryck som konsumeras i farten lanserar Skånemejerier nu chokladmjölken i 250 ml förpackning av FSC-märkt kartong. Kartongförpackningen kommer från förnybar skogsråvara som binder koldioxid när trädet växer och pappersfibern kan återvinnas sju gånger.

Skånemejeriers chokladmjölk är näringstät och innehåller 18 av 22 näringsämnen som kroppen behöver varje dag, och endast 3% tillsatt socker. 1,5 l-chokladmjölken har gjort stor succé i hela Sverige, och lanseras nu även i en praktisk on-the-go-förpackning som är lätt att ta med och dricka, och i en miljövänlig förpackning. Skånemejerier har stort fokus på hållbarhetsfrågor och att minska matsvinnet, och för mindre förpackningar är det än viktigare att de hanteras mer cirkulärt jämfört med idag, dvs att de samlas in, återbrukas och materialåtervinns.

– Skånemejerier chokladmjölk 1,5 L med sin fantastiskt goda smak har varit en framgångssaga för oss i hela Sverige sedan den lanserades. Segmentet för smaksatt mjölk växer, och vi är väldigt glada att vi nu kan möta efterfrågan av vår chokladmjölk i en praktisk portionsförpackning som dessutom är ett miljövänligare alternativ än glasflaskor. Den lilla chokladmjölken passar utmärkt att dricka iskall under sommarens varma dagar, säger Nina Sandström, marknadschef på Skånemejerier.

Produkten går att hitta i mejerikylen på ICA, Bergendahl och utvalda Coop-butiker i hela Sverige. Rekommenderat konsumentpris är 9,95 SEK/st.

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om produkten.

För de första är de otroligt bra av Skånemejerier att anpassa förpackningen efter de rådande klimatdebatten som idag toppar de flesta samtal och sånt tycker vi är viktigt att poängtera. Sedan anser vi att produkten, dvs själva chokladmjölken är otroligt god. Smaken är tydlig och känns äkta av choklad. Den är inte för söt , heller inte blaskig. Produkten är len, krämig och rund, precis som smaken. Om man jämför med andra “mjölkdrycker” på marknaden är denna i topp då vi tycker att drycken är supergod. Denna förpackning är också perfekt att ha med sig i sommar och vi tror att du kommer hitta dig en ny favorit i och med att du införskaffar dig denna chokladmjölk från Skånemejerier. 

Av 10X tilldelas denna produkt av Xperhotelandtables testgrupp 9X

Skånemejerier grundades 1964 och har sedan dess värnat om den svenska mjölkbonden och om mångfalden på den svenska mejerimarknaden. Bland våra varumärken finns Skånemejerier, Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens Lantmjölk och Lindahls som erbjuder ett brett sortiment av b.la. dryckesmjölk, ost, kvarg och fruktdrycker. Skånemejerier har fyra produktionsanläggningar och sysselsätter drygt 700 medarbetare. Närmare 350 mjölkbönder i Skåne och Sydsverige levererar mjölk till våra mejerier. Sedan 2012 är Skånemejerier en del av Groupe Lactalis och omsätter 2018 ca 4,1 mdkr.

Läs mer på www.skanemejerier.se eller följ oss på Facebook www.facebook.com/skanemejerier.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.