TESTAT: Flera Ostkakor i olika smaker!

Ostkakans exakta ursprung är okänt, men man tror att den introducerades till Sverige under medeltiden av tyska munkar som bosatte sig i landet. På den tiden var ost ett vanligt livsmedel, och munkarna använde keso för att göra en tårtliknande efterrätt som serverades till kungligheter och adel. Med tiden blev...

TESTAT: Chokladaskar till uppesittarkvällen!

Traditionen att ge bort choklad i vackra, specialdesignade askar kan spåras tillbaka till 1800-talet då den industriella revolutionen medförde framsteg inom chokladtillverkning och förpackning. År 1822 tillverkade John Cadbury sina första chokladprodukter, som såldes i askar prydda med intrikata mönster. Dessa askar var så vackra att de ofta behölls som...

TESTAT: Vinterkaffe från Gåshaga Kafferosteri

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord:Smak: Ett kaffe som bjuder genomgående på en mustig och varm ton. Här upplever vi en tydlig sötma som på ett snyggt sätt toppas med en syrlighet. På höjden upplever vi en tydlig och framtonad smak av karamell och kola. Avslutet präglas av mörk choklad.Passar till:...

TESTAT: Och så det klassiska godiset som är så mycket jul!

Den första chokladasken, även kallad chokladkaka, lanserades i Sverige i slutet av 1800-talet. Det exakta datumet är svårt att fastställa, men man tror att det var runt 1880-talet.Innan chokladaskar introducerades såldes choklad i bulk och var inte lättillgänglig för allmänheten. Choklad betraktades som en lyxvara som endast var tillgänglig för...

Janssons frestelse och amarone = REAL LOVE

Det är en oväntad men enastående matchning som tar smaklökarna på en häpnadsväckande resa. Janssons frestelse med sin sälta och sötma i perfekt harmoni med vinets intensiva, kraftfulla smak med massor av frukt.Casalforte Amarone är en traditionell amarone, med en lång historia länkad till alla de familjer i Valpolicella som...

TESTAT: Mjukostar med sjukligt goda smaker!

En favorit i repris till glöggminglet ÄdelOst och Päron. Den goda smaken kommer från en mild grönmögelbas, finaste Willamspäron (2,4%) och naturlig päronarom. För den som inte vill ha ädelost till minglet men vill ha något extra på pepparkakan finns nu en krämig Edamerost med smak av Brynt Smör.Redan 2004...

Drycker för jul och nyåret….

The BombXperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord:Smak: Ett fyllig och mustigt vin. Här bjuds du genomgående av smaken av mörka körsbär. På höjden tonar smaken av choklad fram. Avslutet har tydliga smaker av mörkrostat kaffe.Passar till: Ett vin som passar utmärkt till revbensspjällen på julafton och köttbullarna.Temperatur: Servera gärna vinet vid 18...

Hammars Bryggeri Julmust Kardemumma

Hammars Bryggeri har en lång tradition av att tillverka julmust sedan tidigt 30-tal.  Hammars Julmust Kardemumma representerar företagets motto “Old Traditions – Young Attitude”, där den traditionella julmusten får en mer modern touch genom kryddigheten från kardemumman. -  Vi strävar ständigt efter att utvecklas och skapa nya smaker samtidigt som vi bevarar...

Glögg Sour  – Nyhet från Blossa och PangPang

För den som törstar efter nya och oväntade smakäventyr i jul presenterar Blossa och PangPang nyheten Glögg Sour – en suröl med smak av friska hallon och en hint av Blossas traditionella glöggkryddor. Det är ett samarbete där två underbara världar av hantverk möts i en bubblande smakupplevelse. Inspirationen kommer...

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.