Stockholms just nu kanske bästa Afternoon Tea

Afternoon tea, även känt som “low tea”, är en uppskattad tradition i många delar av världen. Det är ett tillfälle för vänner och familj att sitta ner och njuta av varmt te, delikata smörgåsar och söta godsaker tillsammans.

Ursprunget till afternoon tea kan spåras tillbaka till början av 1800-talet i England. På den tiden åt många människor bara två måltider om dagen: frukost och en sen middag. Men med tiden började folk bli hungriga mellan måltiderna. Det blev snart vanligt att överklasshushåll serverade en lätt förfriskning på sena eftermiddagen, vilket kallades “tea time”. På så sätt kunde man hålla sig mätt fram till middagen, som ofta serverades senare på kvällen.

I takt med att seden med afternoon tea utvecklades blev den allt mer överdådig och detaljerad. Värdinnorna serverade en rad olika smörgåsar, scones, bakelser och kakor, tillsammans med en mängd olika teer att välja mellan. Gästerna bjöds in att sitta vid ett vackert dukat bord med elegant porslin och silverbestick. Det sågs som ett tillfälle att umgås och ta del av det senaste skvallret.

Idag är afternoon tea fortfarande en populär tradition på många platser runt om i världen. Det serveras ofta på hotell, tearooms och restauranger som en elegant och sofistikerad upplevelse. Många etablissemang erbjuder tematiserade teer, som julteer eller säsongsteer, med unika smaker och dekorationer.

Oavsett om det avnjuts på ett fint hotell eller i en mysig tesalong är afternoon tea en älskad tradition som för samman människor för att njuta av god mat och gott sällskap.

Och med det sagt är det otroligt spännande för oss på Xperhotelsandtable att vi blev inbjudna till Swing By Golfbarens premiär av deras Afternoon tea lördagen den 10 februari.

Här har man verkligen inte sparat på krutet. Och allt är precis som man förväntar sig av en klassisk Afternoon tea.

Swing By Golfbaren, en oförglömlig upplevelse

Den 10:e februari fyllde Swing by Golfbaren 7 år och hade samtidigt premiär av sitt nya koncept med Afternoon Tea. Från och med nu kan man avnjuta bland annat smörrebröd med lax, hemmagjorda scones, minimuffins, macarones och tryfflar mellan 12:00-16:00 varje lördag. Vill man samtidigt spela en runda minigolf finns det även ett paket med det inkluderat. Ett passande koncept för tjej- och killgänget, småbarnsfamiljen och till dajten som vill hitta på en kul dagsaktivitet tillsammans. Vill man fortsätta kvällen kan man även slå till med middag. 

-Swing by Golfbaren har, tillsammans med den eminenta personal och sin familjära atmosfär, verkligen visat sig vara en av Stockholms bästa heldagskoncept för allt och alla, säger Gabrielle Hjorth med ett leende.

Så vår rekommendation för den kommande lördagen är att boka in dig på Swing By Golfbarens Afternoon tea och njuta av ett riktigt läckert lördagsgodis!….

Swing by Goldfaren – Afternoon Tea
Pris: 295 kr – 495 kr
Var: Surbrunnsgatan 46, Stockholm

Gabrielle Hjorth – Xperhotelsandtable.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.