Bistro Live – ny mötesplats på Malmö Live Konserthus

Den 1 mars öppnar Bistro Live i Malmö Live Konserthus som därmed närmar sig visionen om ett hus för alla malmöbor. ”Vi vill skapa en plats där ljud, ljus, doft och smak i samspel inspirerar besökarna”, säger Line Breuning, publikutvecklingschef på Malmö Live Konserthus.

Bistro Live kommer att hålla öppet alla dagar från lunch fram till 18.30. Inriktningen är rustik och smakrik mat, lagad på plats från grunden, med fokus på svenska, tillgängliga och hållbara råvaror. Inspirationen till menyn är både skandinavisk och sydeuropeisk och det kommer att erbjudas allt från lättare fika till hela måltider.

”Grillade mackor på vårt nybakade bröd kommer att få samsas om uppmärksamheten med både tuppköttbullar och en mustig risotto med skånska svampar”, berättar Food & Beverage-ansvarige Patrik Bürgler Abrahamsson. ”Men vare sig du kommer hit för ett mellanmål eller en tidig middag ska det vara tryck i smakerna och du ska bli mätt och belåten.”

Bistro Live ansvarar också för den populära pausmenyn under Malmö Lives föreställningar. “I pausen har publiken 17 minuter på sig att avnjuta till exempel ett glas vin och någon av våra kalla anrättningar”, förklarar Patrik, som har tajmat. ”Vi vill göra den upplevelsen så njutningsfull som möjligt, både vad gäller service, smak och det visuella.”

Line Breuning betonar vikten av kvalitet: ”Bistro Live är en integrerad del av Malmö Live Konserthus och utbudet ska spegla den höga kvalitet som vi har levererat inom musikaliska upplevelser de senaste 10 åren. Vi vill erbjuda en plats för alla sinnen där mat och musik tillsammans skapar minnesvärda stunder”.

Bistro Live ligger på entréplan i Malmö Live Konserthus, med ingång från Fiskehamnsgatan vid kanalen. Lokalen som tidigare inrymde ett café, är nyrenoverad och har fått en inredning som matchar den nya inriktningen. Området kring Malmö Live lider inte precis brist på utbud vad gäller god mat och dryck. Varför ska man välja Bistro Live?

Line Breuning: ”Vi vill att Bistro Live ska vara en mötesplats för hela Malmö. Drömmen är att huset doftar av nybakat bröd och det sjuder av samtal. Här kan människor mötas under lunchen, före eller efter en konsert och njuta av atmosfären, ljuset och maten.

Patrik Bürgler Abrahamsson: ”Jag vill gärna slå ett slag för vår fantastiska räkmacka. Den blir Malmös mest genomtänkta räkmacka eftersom gästen får vara med och bestämma bröd och sås och är väl värd ett besök bara den!”

Bistro Live öppnar den 1 mars på Fiskehamnsgatan 9

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.