Kosta Bryggeri lanserar GW:s Nyktra Pilsner

Det småländska bryggeriet Kosta Bryggeri lanserar nu en alkoholfri lager – GW:s Nyktra Pilsner – den första av två ölnyheter som tagits fram genom ett nära samarbete mellan författaren och kriminologen Leif G.W. Persson, företagsledaren Torsten Jansson och initiativtagaren Pontus Frithiof. GW:s Nyktra Pilsner finns inledningsvis att köpa hos utvalda återförsäljare i dagligvaruhandeln samt på restauranger, barer och hotell. 

Under våren lanserarar Kosta Bryggeri två ölsorter som bär Leif G.W. Perssons namn och bild. GW:s Nyktra Pilsner är den första att lanseras och finns från och med vecka 7 hos utvalda återförsäljare. Bakom framtagning, produktion och lansering står trion Torsten Jansson, Leif G.W. Persson och Pontus Frithiof. 

 – Det har varit roligt och lärorikt att producera öl, då jag själv är en kräsen och medveten ölkonnässör. Jag har stora förhoppningar på våra gemensamma produkter. Vår alkoholfria öl är ljus med bra beska och den smakar pilsner, säger Leif G.W. Persson.

 Torsten Jansson kontaktade Pontus Frithiof och berättade om Kosta Bryggeri som, under pandemin, startade att tillverka kvalitativ hantverksöl. Efter ett inspirerande samtal föreslog Pontus idéen om att producera öl tillsammans med Leif G.W. Persson, som likt Torsten är en återkommande gäst på Pontus Frithiofs restauranger sedan lång tid tillbaka. Detta blev startskottet för ett nära samarbete, med Leif G.W. som ansiktet utåt för två nya produkter signerade bryggeriet. 

Det känns väldigt roligt att ha fått till ett så nära och bra samarbete med Leif och Pontus och vi är alla spända på att äntligen få presentera vår första gemensamma produkt. Vi är tre enkla personer som gör något stort gemensamt och vi kommer att lyfta volymerna. Vår ambition är att bli ett lönsamt bryggeri, och en ny attraktion för destinationen Kosta, vilket ska locka fler besökare till platsen, säger Torsten Jansson, vd New Wave Group och Kosta Bryggeri.

 

Planerna på ett mikrobryggeri med hantverksskicklighet, inspirerat av lokala referenser och med kopplingen till Kosta Glasbruk (Orrefors Kosta Boda) med anor från 1742, har länge funnits hos Torsten Jansson. Hans idé om att brygga eget öl som påminner om Kostas historia låg till grund för satsningen som kom att bli Kosta Bryggeri, med öppning under rådande pandemi 2022. Sedan dess har hundratusentals liter öl producerats i Kosta och de återfinns på lokala restauranger såväl som på hyllorna på Systembolaget. Idag har Kosta Bryggeri fyra ölsorter i sitt sortiment: Hyttpilsner (en ljus lager), Julöl (mörk lager), Amber (Ale) och Modern English (India Pale Ale).  Alla i gammeldags mörka glasflaskor med vackra etiketter.   

Kosta Bryggeri ligger ett stenkast från Kosta Glasbruk. Kosta Bryggeri producerar närmare 50 000 liter öl per år och erbjuder en handfull klassiska europeiska öltyper som Pils, Hefewizen, Pale Ale och Porter. Inspirationen kommer från Tyskland, Tjeckien, Storbritannien och Irland, men naturligtvis med bryggeriets egna personliga prägel på ölen. Bryggeriet invigdes 2022 och har sedan dess bryggt flera olika sorters öl så som Kosta Hyttpilsner, Kosta Bruksbitter, Kosta Belgian, Modern English, Kosta Julöl samt påsk- och julmust. https://destinationkosta.se/sv/kostabryggeri

Den folkkäre kriminologen och författaren Leif G.W. Persson har många strängar på sin lyra och har, parallellt med sin karriär, även lanserat sex viner i eget namn. Leif G.W. står även bakom en produktlinje med viltkött i fokus som idag finns att köpa i utvalda butiker under namnet Svenskt Gårdsvilt, där även Pontus är delägare.  

 Tillsammans har vår starka trio en stor förkärlek till mat, dryck och affärer. Vi möter uteslutande positiva reaktioner från dagligvaruhandeln och vi har förhoppningar inom en snar framtid att se GW:s Nyktra Pilsner på Systembolagets hyllor, och därigenom nå fler konsumenter. I min roll som ambassadör kommer jag naturligtvis att servera pilsnern på mina restauranger, avslutar Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group. 

 GW:s Nyktra Pilsner är en alkoholfri bernstensljus lager med mycket smak. Den har en klassisk stil och karaktär med twist.  Pilsnern är bryggd på tyskt ädelhumle och har en fin balans mellan beska och sötma. Den karaktäristiska smaken av lager gör att den passar bra att dricka som den är, och även till matiga husmansrätter.  Flaskans utseende och etikett gå i linje med bryggeriets övriga sortiment. 

GW:s Nyktra Pilsner

Volym:                                               330 ml

Alkohol:                                             0,5 %

Rekommenderat pris:                                           19,95 kronor

Lansering i butiker: fr.o.m. vecka 7, 2024

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.