Framgångssagan för kebab på väg fortsätter

På mindre än ett år har Sveriges största kebabkedja vuxit sig stark, när kebabrullar från Schysst Käk flyttade hem till Circle K. Nu blir samarbetet både djupare och bredare, när en ny kebabkompis tar plats på menyn – nämligen en riktigt fullmatad och efterlängtad kebabtallrik.
 
Att säga att samarbetet mellan Circle K och Schysst Käk fått en flygande start är knappast en överdrift. Sedan lanseringen i höstas har det sålts 350 000 kebabrullar runt om i Sverige. Därför väljer man nu att bredda samarbetet och introducerar kebabtallriken, med pommes, grönsallad, picklad rödkål och feferonimix, kebabsåser och rostad lök. Kunden kan välja på nöt-, kyckling- eller vegoprotein.
 
– Vi hade självklart på känn att samarbetet med Schysst Käk hade potential att bli riktigt bra, men vi blev nog alla lite överraskade över vilket varmt mottagande vi har fått från våra kunder. Kebabtallriken är ett sätt att bredda kebabkonceptet som vi etablerat och man blir faktiskt glad bara av att se den fina take-awayboxen som kebaben serveras i. Vi hoppas att kebabtallriken ska bli ett uppskattat tillskott för alla våra kunder, säger Veronica Ersson, Senior Manager Food på Circle K.
 
Kebabrullen har gått extra bra på mindre orter, och städer som Osby, Lycksele och Gränna har legat stadigt i topp sedan start. När man tittar lite närmare på försäljningsstatistiken verkar norrlänningarna gilla sin kebabrulle med klassiskt nötkött allra bäst, medan kycklingkebaben är starkare söderut i landet. Vidare kan det konstateras att svenskarna generellt äter extra mycket kebab inför helgen och kring röda dagar.
 
– Jag sa ju att K:et i Circle K stod för kebab när vi släppte kebabrullen! Nu 350 000 rullar senare så är det verkligen så. Nu tar vi nästa steg med en riktigt schysst kebabtallrik med extra allt som jag tror kommer bli en riktig kundfavorit på Sveriges största kebabkedja, säger Amir Kheirmand, vd och grundare av Schysst käk.
Kebabtallriken kommer att säljas på samtliga bemannade Circle K-stationer och kostar 89 kr.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.