Nyöppning för Sankt Jörgen Park – handplockade designklassiker och matkoncept inspirerat från Köpenhamn

Under vintern genomförde Sankt Jörgen Park en omfattande och omsorgsfull renovering av hotellets lobby, restaurang och bar. Nu öppnar de upp portarna till personligt kurerade miljöer där det urbana möter det familjära och svenska designklassiker kombineras med modern konst och auktionsfynd. Dessutom möts gästerna av ett helt nytt matkoncept som hämtat sin inspiration från stimmiga restauranger i Köpenhamn.

2008 slog Sankt Jörgen Park upp portarna till sitt hotell och spa i ett lugnt och naturnära område strax utanför centrala Göteborg. Sedan öppningen har den familjeägda resorten blivit en självklar destination för såväl göteborgare som turister och erbjuder bland annat spa, hotell, konferens, träning, golf och restauranger i en personligt kurerad och genuin miljö. 

Nu har stora delar av hotellet fått en rejäl uppdatering med bland annat luftigare planlösning och ny interiör. Under renoveringen har det varit viktigt för Sankt Jörgen Park att göda det genuina och personliga – här möter urbana och internationella influenser en tidlös och hemtrevlig atmosfär där kvalitet är det genomgående ledordet. Resultatet blir att Sankt Jörgen Park, till skillnad från många andra resort och spahotell, inte jobbar med hård konceptualisering. Istället förs tankarna till personligt kurerade boutiquehotell.

 

Urbant, tidlöst och familjärt med twist
Så vad har hänt under vinterns renovering? I den ljusa atriumgården på 560 kvadratmeter ligger en nedsänkt vardagsrumsdel med öppen spis och mjuka soffor, lika passande till co-working som charkbricka och cocktails. Designklasser som Viggo Boesens Little Petra och Oluce Atollo Lamp blir en fin kontrast mot auktionsfynd och handplockad modern konst från gallerier runt om i Sverige. 

Här finns också hotellets bar som är placerad mitt i rummet – från baren tornar ett sobert poppelträd i rostrött upp sig mot himlen och skapar en magisk atmosfär. Kristina Andersson, är en del av grundarfamiljen och har ansvarat för stora delar av renoveringen.

– Som en modern country club är den visuella upplevelsen superviktig för oss. Här ska gästerna känna sig avslappnade och omhändertagna i en internationell, genuin och hemtrevlig miljö. Vårt mål är att växa och fortsätta vara en självklar tillflyktsort för göteborgare och turister. Nu kan vi erbjuda våra gäster ännu fler valmöjligheter och skapa en komplett helhetsupplevelse – oavsett om man är här för golf, spa eller konferens, säger Kristina Andersson. 

Ett nytt matkoncept med inspiration från Köpenhamn 

Inför nyöppningen har Sankt Jörgen Park även utvecklat sitt matkoncept. Nu kan gästerna välja restaurang utifrån önskad upplevelse. 

För den som vill äta skandinavisk mat med fokus på lokala råvaror och är den nyrenoverade restaurangen Inez & Ernst det självklara valet. Här ryms 134 sittande gäster i ett luftigt rum där man antingen kan blicka ut över Göteborg skyline, eller in i det toppmoderna köket där prisbelönta kockar arbetar. Restaurangen kan även stoltsera med en vinlista som i fjol utsågs till ”Bästa svenska vinlistan 2023” enligt Star Wine List.  Med egen vinodling, stort fokus på svenska druvor och välutbildade sommelierer finns det garanterat något som även faller den utpräglade vinkritikern i smaken.

För en stökigare och stimmigare upplevelse är nya Bula Bar & Mat att föredra. Här är tröskeln låg, stämningen prestigelös och maten enklare – utan att för den delen tumma på kvalitet och råvaror. Oavsett om man är ett stort gäng som ska äta middag, eller om man bara vill dela på något litet till sin fördrink, ska man känna sig omhändertagen och välkommen – här är det gemenskapen som spelar huvudrollen.

 

– Bula Bar & Mat är Inez & Ernst lite mer funky lillasyster. Vi har hämtat inspiration från Köpenhamns restaurangliv där fokus ligger på det sociala och stämningen är stimmig och tillåtande. Ibland vill man att maten ska vara i fokus, och ibland är sällskapet det viktigaste. Det känns helt rätt att kunna erbjuda båda alternativen, säger Fanny Aasheim, marknadsansvarig på Sankt Jörgen Park.    

 

 

Detta har hänt under renoveringen på Sankt Jörgen Park

  • Hotellets reception har bytt plats och blivit större och luftigare
  • Vardagsrumsdelen och baren har fått ny interiör och uppdaterade möbler 
  • Flera hotellrum har uppdaterats med bland annat nymålade väggar och omklädda möbler
  • Restaurangen Inez och Ernst har genomgått en stor renovering och uppfräschning med bland annat nytt kök, omklädning av stolar, restaurerade bord och fler sittplatser. 
  • Ett helt nytt matkoncept där sällskap, mat och dryck är i fokus 

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.