Picadeli expanderar – har öppnat ny restaurang i göteborgska Gårda

Den svenska salladspionjären Picadeli har slagit upp portarna till sin senaste restaurangsatsning i den expansiva stadsdelen Gårda i Göteborg. Restaurangen är stadens femte i ordningen, och att satsningen på hälsosam snabbmat sker just här är ingen slump. Picadeli grundades i Västsverige och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Efterfrågan på sallad är högre än någonsin! Varje vecka köper svenskarna närmare en halv miljon Picadelisallader från någon av landets 1 000 salladsbarer. De senaste åren har den svenska hälsoaktören blivit en internationell snackis – och deras innovativa salladskoncept har hittat ut i Europa och vidare, till snabbmatens hemland: USA. Idag säljer Picadeli en sallad i sekunden världen över, året om. Hälsosam snabbmat på export – minst sagt.

Men trots de internationella framgångarna är Sverige den ursprungliga marknaden, där satsningen tog sin början i Västsverige år 2009. Med ett väl utvecklat – och ständigt expanderande – franschisekoncept vill Picadeli möjliggöra för fler att välja hälsosam snabbmat. Med den ambitionen har salladspionjärerna nu öppnat ännu en restaurang, på Fürstenbergsgatan i Gårda i Göteborg.

– Gårda är en vacker del av Göteborg med lång industrihistoria, som nu befinner sig i en spännande expansionsfas. Vi är så glada över Picadelis nya etablering här, och för att få vara en del av den utvecklingen, säger Daniel Billfeldt, Sverigechef för Picadeli.

Restaurangerna skiljer sig inte så mycket från de välkända salladsbarerna. Här kan restauranggästerna komponera sin sallad precis som i butik: efter eget tycke och smak och utifrån Picadelis breda och fräscha sortiment. Allt från ständiga favoritingredienser som chilipasta och körsbärstomater till spännande nyheter och säsongsbetonade råvaror. Skulle salladsinspirationen tryta, finns Picadelis salladsbartender redo för att ge sina bästa tips.

Salladen kan tas med on the go för att ätas ute i solen eller på kontoret. Men det går förstås lika bra att njuta av salladen i lugn och ro bland någon av restaurangens cirka 20 sittplatser intill de stora fönsterna.

Picadeli brinner för food tech, och det märks i Gårda. Här görs betalningen i självutcheckningskassor. Men framför allt möter gästerna Picadelis högteknologiska salladsbar. Salladsbaren är optimerad för att säkerställa matsäkerheten med strikta hygienrutiner och ett avancerat kylsystem. Genom de digitala skärmarna och etiketterna är det enkelt för gästen att överblicka sortimentet, och få information om allt från ingrediensernas allergener till klimatpåverkan.

– Vi har en vision om att sätta framtidens snabbmat på kartan. Det gör vi genom att göra god, hälsosam och prisvärd snabbmat tillgänglig för fler, och servera den med Picadelis smarta foodtech-innovationer. Den nya franchise-etableringen i Gårda är ytterligare ett steg framåt på den resan! säger Daniel Billfeldt.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.