Annons
Annons

Norrköping når nya höjder med Winn Hotel Groups nya hotell

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Winn Hotel Groups nya hotell i Norrköping tar hotellscenen i stan till en helt ny nivå – bokstavligt talat.

En nästan lyrisk Anders Junger, vd för Winn Hotel Group, slår fast:

– Tro mig, det här kommer att bli det vassaste hotellet i Sverige när vi öppnar! Vi har hämtat inspiration från några av nutidens mest omtalade hotell när vi pratar om design och arkitektur. När jag såg förslaget så, wow, det gick rätt in i hjärtat på mig!

Det märks verkligen när han beskriver sin framtidsvision av hotellet i hörnet Norra Promenaden och Drottninggatan:

– Jag riktigt längtar efter att gå in i lobbyn som välkomnar med en öppen spis och sedan fortsätta genom den snygga baren mot restaurangen med sitt öppna kök. Där bestämmer jag mig för att först åka upp en sväng till skybaren med utsikt över hela vackra Norrköping.

Han gör en konstpaus i beskrivningen och lägger till:

– Är det sommar väntar dessutom en nivå till. För ovanpå skybaren har vi placerat en open air bar i en grönskande miljö. Det kommer att ge en internationell touch som Norrköping är värd. Jag ser fram mot att blicka ut över stan därifrån och känna att, yes, vi har faktiskt bidragit med den plats både norrköpingsbor och stans gäster söker sig till

Anders Junger har svårt att dölja sin entusiasm.

Och varför skulle dölja den?

Det är dröm som blir sann.

– Vi har länge sneglat på Norrköping och letat möjlighet att etablera oss där. I över tre år har Winn Hotel Group och Skanska tillsammans jobbat på detta. När vi nu får chansen blev det på ett strategiskt perfekt läge, precis vid Centralstationen och mitt i den stora stadsomvandling som pågår i Norrköping nu, berättar han.

Resultatet blir 210 rum och stor konferensdel, spektakulär lobby med, bar som leder, eget bageri, kafé, skybar med brasserie och ovanpå den alltså en open air bar på sommaren.

Winn Hotel Group driver idag tretton hotell i tolv städer under olika varumärken.

 

– En kärna i vårt sätt att driva hotell är att mötet mellan gäster och lokalbefolkning är det som skapar magi. Flera av våra hotell är cityhotell där den speciella hotellkänsla vi är bra på att skapa bidragit till att hotellen blivit nav i samhället. Så ska det bli här också. Gäster och norrköpingsbor ska mötas i en cool, internationell atmosfär där ändå Norrköpings speciella DNA verkligen ska kännas och ge karaktär.

Anders Junger betonar att ett liv i hotellbranschen säger honom att satsningen i Norrköping kommer att bli framgångsrik.

Inte minst för att Norrköping är just Norrköping.

– Staden har en stor historia och tradition och ligger vackert kring mycket vatten. Där finns en rad spännande företag, fem statliga myndigheter och inte minst pågår en intressant expansion både i själva Norrköping och i hela den delen av Östergötland, säger Anders Junger.

Satsningen i Norrköping är en del i starten på ännu en expansiv fas för Winn Hotel Group. Så sent som förra veckan presenterades en satsning på just ett stort cityhotell i Södertälje.

Marcus Ekelund, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB som bygger hotellet i Norrköping, säger:

-Vi tror att detta kan bli den nya mötesplatsen i Norrköping med en skybar och takterrass som blickar ut över hela Norrköping. Vi är glada åt att få Winn Hotell Group som långsiktig operatör av hotellet.
Hotellet beräknas stå klart i början av 2022.

Om nya Hotellet i Norrköping

  • Öppnar i början av 2022
  • Beläget vid centralstationen
  • 210 rum
  • Stor konferens med upp till 200 pers. i största lokalen
  • Co-working ytor
  • Skybar och Open Air bar
  • 2 restauranger
  • Gym
  • Bageri

 

 

Bild: Reflex arkitekter

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.