Annons
Annons

Best Western Hotels & Resorts byter namn till BWH Hotel Group AB

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Hotellen i Best Western Hotels & Resorts har röstat igenom en bolagsförändring som innebär att hotellen från och med den 1 januari 2020 bildar ett aktiebolag där hotellen blir aktieägare. Syftet med förändringen är att stärka portföljen i en bransch där konsolideringen ritar om hela hotellandskapet.

I februari i år köpte Best Western Hotels & Resorts den världsomspännande hotellkedjan WorldHotels
i vilka bland andra Tivoli Hotel i Köpenhamn och Gothia Towers i Göteborg ingår. I och med detta breddade Best Western sin portfölj med hotell inom det verkliga premiumsegmentet och rymmer nu totalt 17 olika varumärken som vänder sig till olika segment under ett och samma paraply.

Nu byter hotellkedjan namn till BWH Hotel Group Scandinavia AB för att förtydliga den breddade portföljen där det nya namnet omfamnar både Best Western och WorldHotels. Samtidigt bildar gruppen ett aktiebolag där hotellen blir aktieägare.

– Vi har känt ett ökat behov av att kunna agera mer snabbfotat i en tid då landskapet håller på att ritas om och då allt fler hotell konsolideras i de stora hotellkedjorna. Våra hotell ägs och drivs av lokala entreprenörer och med bolagiseringen blir de ändå mer delaktiga, samtidigt som det ger oss som bolag större handlingsfrihet, säger Johan Kukacka, VD för BWH Hotel Group i Skandinavien.

Det nya bolaget, BWH Hotel Group, omfattar 4 700 hotell runtom i världen varav 160 ligger i Skandinavien. Den skandinaviska verksamheten går från ekonomisk förening till aktiebolag med start den 1 januari 2020.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.