Hope – The Mobile library

I slutet på 2021 startades projektet ”Hope – The mobile library” av Du Toitskloof & Iconic Wines som är en del av det största Fairtrade projekten i Sydafrika.
 
Hope-biblioteket är ett rullande bibliotek som besöker 9 olika grundskolor i Rawsonville, Goudini och Worcester efter skoltid där elever som går på skolorna har möjlighet att låna hem böcker samt delta i olika matematik och språkprogram.
Biblioteket är utrustat med internetåtkomst, datorer, lärhjälpmedel och omkring 3000 böcker, som dagligen reser genom de lokala vinlanden. Idag erbjuder biblioteket läsmaterial för elever från förskoleklass till årskurs 7 och på eftermiddagarna ges gymnasieelever tillgång till Wi-Fi för att arbeta med skolprojekt och uppgifter.
Hope-biblioteket har nu varit verksamt sedan början av 2023 och hjälper hundratals barn att upptäcka glädjen i att läsa.
 
– Fairtrade ger konsumenter möjlighet att stödja etiska och ansvarsfulla företag som prioriterar både människor och planeten. Genom att välja Fairtrade-produkter kan vi som konsumenter på ett ganska enkelt sätt göra skillnad i andra delar av världen säger Kristin Idmyr, Managing Director på Iconic Wines.
 
 
 
 
Om Du Toitskloof Wines:
Du Toitskloof ligger i Breede River Valley, ca en timme utanför Kapstaden. Du Toitskloof är en av världens största Fairtradeproducenter, de har producerat vin sedan 1960-talet och var en av de första i Sydafrika att certifiera sig Fairtrade.
Idag består kooperativet av 22 medlemmar och vingårdarna ägs av elva familjer, som tillsammans disponerar över 900 hektar vinodlingar.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.