Ytterligare ett DB Schenker-åkeri ansluter sig till Fair Transport

DB Schenker har certifierat sig inom Fair Transport, vilket går helt i linje med bolagets strategiska arbete. 
– Det känns helt rätt att certifiera oss och synliggöra vårt arbete inom klimat och miljö, trafiksäkerhet och socialt ansvarstagande, säger Viktor Strömblad, Head of Land på DB Schenker.
 
Fair Transport är transportnäringens hållbarhetscertifiering av godstransporter på väg. Certifieringen säkerställer att transporterna utförs trafiksäkert, klimatsmart och med goda villkor för de anställda. Fair Transport är transportbranschens sätt att ta ansvar och bidra till den nödvändiga omställningen som hela vårt samhälle står inför. 
 
DB Schenker välkomnar samarbetsåkerier att ansluta sig
– Vi ser positivt på att våra åkerier ansluter sig till Fair Transport, redan nu är 32 av våra samarbetsåkerier certifierade, berättar Viktor Strömblad.
Senast att ansluta sig är DB Schenkers eget åkeri – Schenker Åkeri.
 
– Omställningen är viktig för framtiden och det är bra att det finns en gemensam plattform där alla åkerier redovisas på samma sätt. Det ger också transportköpare en möjlighet att överblicka åkerierna som finns på marknaden, säger Tomas Johansson, vd för Schenker Åkeri.
 
Granskade av oberoende tredjepartsgranskning
Alla certifierade företag blir löpande granskade av en oberoende tredjepartsgranskning och på så sätt säkerställs att hållbarhetsarbetet sker i enlighet med uppsatta krav och kriterier.
 
– Detta är något vi välkomnar eftersom vi gör detta på riktigt och det är viktigt för branschens trovärdighet att hållbarhetsinsatser kan granskas och valideras. Som en av branschens ledande aktörer har vi ett stort ansvar att bidra positivt i arbetet med omställning till fossilfria transporter men även för att säkerställa trafiksäkerhet och god social standard för våra medarbetare och vi har en strategisk plan för vårt arbete med dessa frågor, säger Viktor Strömblad.
 
Omställningen är avgörande för framtiden
Hållbarhetsarbetet är viktigt för DB Schenker och de har successivt börjat omställningen med en övergång till eldrivna fordon inom paketbilssegmentet. Utvecklingen av de längre transporterna är också på gång, men de tar lite längre tid.
 
– Jag känner mig säker på att eldriften är här för att stanna. Ta Gotland till exempel, där har vi gått över till koldioxidneutral och nästan enbart eldriven distribution. Det är så vi måste arbeta för att nå våra klimatmål, säger Tomas Johansson.
– Om tio år räknar vi med att 95 procent av åkeriets fordonsflotta är elfordon, fortsätter Tomas.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.