Unik smoothie-licious innovation!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Skånemejerier lanserar en yoghurtsmoothie i samarbete med Bravo – Sveriges mest älskade juicer och smoothies. Näringsrik yoghurt gjord på mjölk från svenska gårdar tillsammans med 100 procent frukt skapar en helt ny produkt i mejerihyllan.

Skånemejerier är det ledande mejeriet i södra Sverige och kommer varje år med flera innovationer, alltid gjorda på svensk mjölk. Bravo ligger bakom Sveriges mest köpta juice, och sedan några år tillbaka även landets överlägset mest älskade och sålda smoothie.

Nu möts två älskade varumärken, och två starkt växande kategorier, i en unik yoghurtsmoothie.

– Detta är en historisk satsning i mejerihyllan. Bravo är starkast i Sverige när det kommer till smoothie, och Skånemejerier är ett av de starkaste varumärkena i mejerihyllan. Vi är väldigt glada att kunna kombinera de två i en så klockren co-branding, säger Cecilia Lindwall som är marknadschef på Skånemejerier.

Yoghurtsmoothien kommer i två smaker, Jordgubb, hallon & banan samt Blåbär, björnbär & banan. De har båda en låg fetthalt på 0.4-0.5 procent, innehåller mycket frukt som ger en naturlig sötma, och kräver noll förberedelse i köket. Bara att skaka, hälla upp och njuta. Mjölken kommer från gårdar i södra Sverige, och innehåller 18 av de 22 näringsämnen kroppen behöver varje dag.

– Det finns ett stort intresse för smoothies i Sverige, framförallt bland de yngre konsumenterna. Här får du ett gott och mättande mellanmål med intressanta smakkombinationer, utan att behöva göra allt själv. En nyttig start på dagen, en energiboost på eftermiddagen eller varför inte som kvällsmål, säger Cecilia Lindwall.

Innovationen har fått genomgående mycket fin respons från butikskedjorna runtom i landet, och kommer att finnas på Ica, Willys och Hemköp, Coop, Bergendahls och Mathem från och med vecka 7.

Smak av Jordgubb hallon  banan

Smak av blåbär, björnbär  banan

Xperhotelsandtable rekommenderar produkterna med följande ord:

Produkten med smak av jordgubb hallon och banan har en mycket söt och runt uttryck gällande sin smak. Här upplever vi en sommarkänsla i dess uttryck och karaktär. Vi upplever även drycken som fantastisk som mellis och uppskattas av barnen i testgruppen 

Produkten med smak av blåbär, björnbär och banan är mycket god. Den har en lite syrligare framtoning och karaktäriseras av smaken av blåbär. Detta är en drycks om du ska prova till din frukost. Den ger en energiboost och har en frisk uttryck. Denna dryck innan träning är fantastisk att ladda med. 

Xperhotelsandtable tilldelar produkten 10X av 10X

Skånemejerier grundades 1964 och har sedan dess värnat om den svenska mjölkbonden och om mångfalden på den svenska mejerimarknaden. Bland våra varumärken finns Skånemejerier, Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens Lantmjölk och Lindahls som erbjuder ett brett sortiment av b.la. dryckesmjölk, ost, kvarg och fruktdrycker. Skånemejerier har fyra produktionsanläggningar och sysselsätter drygt 700 medarbetare. Cirka 330 mjölkbönder i Skåne och Sydsverige levererar mjölk till våra mejerier. Sedan 2012 är Skånemejerier en del av Groupe Lactalis och omsätter 2019 ca 4,4 mdkr.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.