4 galet goda vardagsmiddagar med kyckling

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Linnéa Seidel som driver populära ”Linnéas Skafferi” älskar precis som Lönneberga vardagsmat; god mat som nästan lagar sig själv och gör alla vid bordet glada och mätta. Linnea har tagit fram fyra goda och enkla recept med Lönnebergas nyheter och storsäljare. De är baserade på ingredienser vi ofta har hemma, och som enkelt kan anpassas efter vad kyl och skafferi har att erbjuda.

    • –  En krämig gnocchi med kycklingbacon som ger både smak och krispighet.

    • –  Hasselbackskyckling, ört- och ostfylld kycklingbröstfilé serverad med pasta och tomatsallad.

    • –  Kyckling allt-i-ett, här trängs kycklinglårfilén på en plåt tillsammans med de rotsaker du har hemma.

    • –  Hummus- och kycklingmacka med extrarökt kycklingpålägg, för man får faktiskt äta macka till middag.

Krämig sås med kycklingbacon

̊
Vad lagar man när man har riktigt bråttom men ändå är sugen på något riktigt gott? Jo man gör en

snabb krämig sås med kycklingbacon och serverar till en portion gnocchi.

4 portioner Tillagningstid: 30 minuter

– 2 förpackningar Lönneberga Kyckling Bacon, á 100 g

Krämig sås

  • –  1 gul lök

  • –  100 g soltorkade tomater

  • –  3 dl valfri grädde

  • –  100 g babyspenat

  • –  färsk basilika

  • –  salt & svartpeppar

    Till servering

– 4 portioner gnocchi

Såhär gör du

Krämig sås: skala och skiva löken fint och stek den mjuk. Lägg sedan i kycklingbaconet (förutom det

̊
du knaperstekt) och finhackade, soltorkade tomater. Slå på valfri grädde och låt allt koka ihop. Tag 1

̊
dl av kokvattnet från gnocchin och slå i såsen och rör runt. Sist blandar du i babyspenaten.

̊
Gnocchi: koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen.

Servering: rör ner gnocchin i såsen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och färsk basilika. Smaka av med salt och svartpeppar.

Linnéa tipsar: har du inte gnocchi hemma går det lika bra att servera med valfri pasta.

Hasselbackskyckling med krämig örtröra

Hasselbackskyckling är lite av ett genidrag och ger kycklingen en fantastisk smak. Till kycklingen en busenkel, halvljummen pastasallad. Vi använder färsk pasta fylld med basilika, men det fungerar lika bra med andra fyllningar eller en naturell pasta.

4 portioner Tillagningstid: 40 minuter

– 1 förpackning Lönneberga Kyckling Bröstfilé, 700 g

Krämig örtröra

  • –  2 dl finhackade färska örter, till exempel basilika och persilja

  • –  150 g fetaost

  • –  1 dl finriven ost

  • –  olja att steka i

  • –  svartpeppar

    Färsk pastasallad

  • –  4 portioner färsk pasta

  • –  500 g tomater

  • –  3 msk balsamvinäger

  • –  1 påse babyspenat, 60 gram

  • –  olja att steka i

  • –  salt

    Såhär gör du

Krämig örtröra; finhacka örterna och stek dem mjuka i lite olja. Ta av från värmen, mosa i fetaosten och blanda väl.

Kyckling: lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och torka dem helt torra. Gör flera snitt i varje kycklingbröstfilé, kycklingen ska fortfarande sitta ihop så det är viktig att du inte skär hela vägen igenom. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och klicka lite fyllning i varje snitt. Krydda med svartpeppar och strö över finriven ost. Gratinera på 180°C i 20-30 minuter tills de är genomstekta.

Färsk pastasallad: koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Dela tomaterna i lagom stora bitar

̊ och stek dem hastigt i lite olja. Tomaterna ska precis mjukna men inte bli för mosiga. Slå på

balsamvinäger och smaka av med salt. Rör ner den nykokta pastan och blanda i babyspenat.

Servering: servera hasselbackskycklingen med den ljumna pastasalladen.

Kyckling allt-i-ett

Inget känns väl lika lyxigt som att göra en kylskåpsrensning och köra in allt i ugnen för att sedan kunna ägna sig åt något annat i väntan på mat? Ut kommer en tiopoängsmiddag som räddat trötta råvaror, innebär både minimalt med disk och liten ansträngning och som framförallt blir himla gott.

4 portioner Tillagningstid: 50 minuter

– 1 förpackning Lönneberga Kyckling Lårfilé, 630 g

Marinad

  • –  2 ekologiska citroner, saften och lite rivet skal

  • –  1⁄2 dl olivolja

  • –  1 dl blandade färska örter, till exempel basilika, rosmarin och persilja

  • –  1 tsk salt

    Ugnsrostade rotsaker

  • –  400 g sötpotatis

  • –  2 morötter

  • –  400 g potatis

  • –  2 röda lökar

  • –  1 citron

  • –  100 g oliver

  • –  olivolja

    Till servering
    – grönsallad

    Såhär gör du

    Kyckling: öppna förpackningen och häll sedan i ingredienserna till marinaden direkt i förpackningen, vänd runt ordentligt så att allt blandas och låt kycklingen marinera medan du förbereder rotsakerna.

    Ugnsrostade rotsaker: sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär sötpotatis och morötter i bitar, tvätta och dela potatisen. Lägg ut rotsakerna på en ugnsfast form. Skala rödlöken och tvätta citronen noga, dela i kvartar och lägg ner i ugnsformen tillsamman med oliverna. Ringla på olivolja och strö över hackade färska örter. Rör om. Placera kycklinglårfiléerna på rotsakerna och ugnsrosta i cirka 30 minuter eller tills både rotsaker och kyckling är helt klara.

    Servering: ställ fram formen på bordet, servera med en fräsch grönsallad

page3image46540352 page3image46540544 page3image46539776

Linnea tipsar: jag hade lite sötpotatis, potatis, morötter och rödlök hemma som fick sätta grunden till den här middagen. Sen smaksatte jag med oliver, citron och massor av färska örter. Men det fina med plåtmat är att du kan lägga på i stort sett vilka rotsaker du har hemma, och det går superbra att toppa med olika bönor också.

Hummus- och kycklingmacka

Idag blir det mackor till middag. Goda, mättande mackor som har allt – det lena och krämiga, det rökiga och salta, det fräscha och krispiga, det tuggiga och mättande.

4 portioner
Tillagningstid: 5 min + förberedelse av hummus och pressgurka

– 8 skivor Lönneberga Extrarökt Kyckling, 120 g

Hummus på svenska, gula ärtor

  • –  2 dl gula torkade ärtor

  • –  2 vitlöksklyftor

  • –  2 msk olja

  • –  saft från 1⁄2 citron

  • –  3 tsk spiskummin

  • –  eventuellt lite vatten

  • –  salt

    Pressgurka

  • –  1 gurka

  • –  salt

  • –  1 dl vatten

  • –  2 msk strösocker

  • –  2 msk ättika (12%)

    Till servering

– 4 skivor av ett grövre bröd – groddar

Såhär gör du

̊
Hummus: blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av helt. Mixa ärtor,

skalad vitlök, olja, citron och spiskummin helt slätt. Tillsätt eventuellt lite vatten om din hummus känns för tjock. Smaka av med salt.

Pressgurka: hyvla gurkan och lägg i en skål, strö över saltet och låt stå i 30 minuter. Lägg gärna på en tyngd som en press över gurkan. Blanda samman alla ingredienser till en lag, rör tills sockret har lösts upp helt. Häll lagen över gurkan. Låt gärna gurkan stå i lagen över natten om du har tid!

Servering: bred ett ordentligt lager med hummus på varje brödskiva. Vik ihop två skivor med extrarökt kyckling och placera på hummusen. Toppa med groddar och pressgurka och servera direkt.

Xperhotelsandtable rekommenderar produkterna med följande ord: 

Till att börja med vill vi verkligen göra en stor tummen upp för detta sortiment. Extremet välsmakande produkter med fin kvalitet. Lårfilen har fina bitar som passar perfekt i flera olika anrättningar. Bröstfilen fungerade otroligt bra på grillen. Smörgåspålägget hade en mycket trevlig smak av rökigheten. Vi uppskattar verkligen att man vågat ta i ordentligt så man just får den där murriga , rökiga karaktären på produkten. Spännande med bacon! Detta var en höjdare. Vi ser att detta bacon kommer passa utmärkt till grillen i sommar. Varöfr inte rulla in lite kyckling file.några skivor bacon och slänga på grillen. Eller bara slänga på dem precis som de är lite snabbt och njuta! Mycket fint och rökigt bacon som kommer bli något på våra grillfester i sommar!

Xperhotelsandtable tilldelar serien 10 X 10X

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.