Valio Middagsmagi – färska ostcrèmer & grytbaser

Nu släpper Valio nya produkter som underlättar matlagningen. Valio Middagsmagi består av grytbaser på färskost och yoghurt med såväl italienska som indiska kryddor och smaksatta ostcrèmer i tre smakvarianter.
 
Vi har skapat Valio Middagsmagi för att göra vardagen lite lättare. När tiden är knapp och hungern kommer smygande vill vi ha mat som är enkel att laga. Med produktserien Middagsmagi kan du snabbt laga något som är riktigt gott och mättande, och få mer tid att njuta av stunder med nära och kära” säger Frida Malmqvist, produktansvarig Valio Sverige.
 
Valio Middagsmagi – fem genvägar till goda middagar
Valio Middagsmagi grytbaser och ostcrèmer är gjorda på färska råvaror och utvalda kryddor. Med grytbaserna får man till en middag enkelt – bara att tillsätta protein eller grönsaker och koka upp.  Ostcrèmerna har krämig konsistens, fyllig ostsmak och kan användas såväl varma som kalla. Numera är det alltså inte så svårt att laga något nytt, eller ge favoriträtterna ett smaklyft!
 
Valio Middagsmagi ostscrème cheddar: En fyllig och smakrik cheddarostsås som ger en djup krämighet till gratänger, lasagne och pastarätter som mac’n’cheese. Ringla den över nachos, snacks och pommes. Passar även att ha i potatisgratängen, i soppan eller som topping på bakad potatis. Rekommenderat pris: 42,90 kr för 250 g
 
Valio Middagsmagi ostscrème jalapeño: Med en balanserad hetta ger ostcrèmen med jalapeño en kick till hamburgare, pommes och tex-mex-rätter som tacos och quesadillas. Utmärkt som dipp till morots- och gurkstavar eller på ugnsrostad sötpotatis. Rekommenderat pris: 42,90 kr för 250 g.
 
Valio Middagsmagi ostscrème taco: En aromatisk och kryddig ostcrème med smak av tacokryddor, som passar till nachos, som fyllning i mjuka tacos eller som gratinering till enchiladas. Rekommenderat pris: 42,90 kr för 250 g.
 
Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian: Denna tomatbas kombinerar laktosfri färskost med medelhavssmaker. Använd som bas i köttfärssås, en tomatbaserad gryta med kyckling, eller som sås i en krämig pastarätt med grönsaker. Pomodoro italian passar även fint till tomatsoppor. Rekommenderat pris: 42,90 kr för 380 g.
 
Valio Middagsmagi grytbas korma indian: En mild och aromatisk indisk grytbas gjord på tomat och laktosfri yoghurt, smaksatt med traditionella indiska kryddor. Passar till kyckling, lamm eller vegetariska grytor och ger en fyllig smak till värmande soppor. Korma indian passar även till fyllning i en grönsakswrap, som grund i en linsgryta eller som tillbehör till ris. Rekommenderat pris: 42,90 kr för 380 g.
 
 
Mac n’ Cheese Fusion med het vitlök och krispig salvia 
4 portioner
400 g pasta
250 g Valio Middagsmagi ostcrème cheddar
Tillbehör:
1 hel vitlök
3 jalapeños
1 msk sesamfrön
Olivolja
Salviablad
Gör så här 
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Dela vitlöken på mitten och lägg den på en ugnsplåt tillsammans med jalapeños. Ringla olivolja och strö sesamfrön på vitlöken.
3. Placera plåten högst upp i ugnen och rosta i 10–15 minuter tills vitlöken är gyllene och jalapeñoskalet blivit blåsigt.
4. Under tiden: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Stek salviablad i rikligt med olja tills de blir krispiga. Låt de friterade salviabladen droppa av olja på hushållspapper.
6. Häll av pastan och spara lite av kokvattnet. Blanda pasta med Valio ostcrème och tillsätt kokvatten till önskad konsistens.
7. Ta bort skalet från den rostade vitlöken. Lägg de varma vitlöksklyftorna i en skål och mosa dem med en gaffel. Hacka jalapeñon.
8. Blanda den mosade rostade vitlöken i din Mac n’ Cheese och toppa med hackad grillad jalapeño och friterad salvia.
 
One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor 
4 portioner 
380 g Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian 
2 dl risoni 
230 g stora vita bönor (avrunna) 
200 g babyplommontomater 
150 g fetaost, smulad 
Tillbehör:
200 g svarta oliver
En påse bladspenat
Picklad rödlök
Olivolja
Citronzest
 
Gör så här 
1. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen. 
2. Häll av vattnet och blanda risonin med Valio Middagsmagi Grytbas Pomodoro Italian. Värm på låg värme. 
3. Skölj av bönorna och häll dem tillsammans med risoni och grytbasen i ugnsfast form. Blanda försiktigt. 
4. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå tillsammans med smulad fetaost. Grädda i ugn tills osten bubblar och tomaterna är grillade. 
 
Tips! Toppa din One Pot med svarta oliver. Ringla olivolja över bladspenat, picklad rödlök samt rivet citronskal och servera som ett fräscht tillbehör. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.