Glassiga nyheter!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Superhjälten är här! SIA Glass lanserar tre glassnyheter – och den starkaste är en färgsprakande gräddglass som barnen kommer att älska.

– En svensk hjälte med superkrafter är precis vad vi behöver just nu, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass.

Ett säkert och tidigt vårtecken är SIA Glass nyheter på glasskartan – och nu är det dags igen…

  • Superhjälte med smak av tuttifrutti för barnen.
  • SaltedCaramel en koladröm för livsnjutare i alla åldrar.
  • Apelsin, en frisk krämig sorbet med mycket karaktär i smaken.

En superhjälte kan komma i många skepnader. Därför kan förpackningen på den tippade barnfavoriten Superhjälte variera beroende på vilken superkraft man är sugen på – ”SuperSnäll”, ”SuperStark”, ”SuperSnabb” och ”SuperSmart”. Den färgglada gräddglassen är förstås gjord med 100 procent färsk grädde och alla färger är naturliga.

– Det bor en superhjälte i alla barn, vi hoppas på att locka fram alla de superkrafter vi har inom oss med vår glassnyhet till undsättning – när vi behöver godhet som mest, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

SIA Glass andra nyhet är den efterlängtade struten Salted Caramel, gjord med SIA Glass finaste svenska gräddglass, smaksatt med Dulce de leche och med en härlig söt och salt kolasås i bakad våffla, toppad med choklad och krispigt spröda smörkolabitar.

– En väldigt populär och efterfrågad smakkombination. Dulce de leche med sin runda kolasmak och svensk gräddglass är en livsnjutning värdig våren, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

Nyhet nummer tre på glasskartan Apelsin ger landets många sorbetälskare en riktig läskande och fruktig föraning om sommaren, gjord av fräsch krämig sorbet med tydlig smak av apelsin och mandarin.

– Denna runda solgula godbit har en något mer vuxen smak – och är givetvis vegansk som våra övriga sorbeter, säger Dan Bengtsson.

Alla tre nyheterna är alla förstås tillverkade i Sverige, närmare bestämt på glassfabriken i Slöinge.

– Vi gör all vår glass på 100 procent svensk färsk grädde från bland annat den egna mjölkgården Berte Gård, ett par stenkast från glassfabriken. Vi använder heller ingen palmolja i någon av våra produkter, säger Dan Bengtsson.

Omdöme: Fantastisk god glass med tydlig tutti frutti smak. Gott att de är en litet skal runt om som ger glassen en struktur då den knäcker till när man biter i den . Gott

10x av 10x 

Omdöme: Mycket genuin apelsinsmak och kärnan är så krämig. Detta är en sommboost om något. Detta är en glass som vi vuxna i testgruppen blir helt förälskade i

9X av 10X

Omdöme: Mycket god glass med härliga stukturer. Salt karamell och choklad är fantastiskt kombo  i denna glass. Toppen med kola sås minglet i mitten!

10X av 10X

Citronsorbet är syrlig och fräsch vit sorbet med citronjuice och citronpuré. Funnits länge i SIA Glass sortiment 0.5-liters förpackning men receptet är nytt och anpassat till kulglassvärlden. Båda  sorbeterna är veganmärkta.
10X av 10X
FläderJordgubb sorbet skapas av ljuvlig flädersorbet med smakrik och härligt röd jordgubb-fläderblomssylt.
10X av 10X
RubyChoklad & Bär görs av SIA Glass finaste gräddglass med jordgubbssmak, svarta vinbär-jordgubbssylt och Ruby chokladbitar. Kakaobönan Ruby är naturligt rosa i färgen och smaken beskrivs som en blandning av intensiva toner av bär och läcker mjukhet. Ruby sägs vara ”den fjärde chokladen” efter Mörk, Ljus och Vit.
10X av 10X
MintChoklad är krämig gräddglass med frisk mintsmak, chokladbitar och krispiga mintchokladbitar.
10X av 10X
Chokladboll är en krämig gräddglass med chokladbollssmak och generösa stråk av chokladbollsmet.
10X av 10X
Marshmallow görs med krämig gräddglass med marshmallowsmak och fluffiga vita minimarshmallows.
9X av 10X

SIA Glass är ett familjeföretag med hjärtat i halländska Slöinge. Företaget tillhör Bertegruppen som är Sveriges äldsta familjeägda företag med anor sedan 1569. Har man drivit företag i 450 år så vet man hur viktigt det är att värna om nästa generation och bidra till en hållbar värld. Vi lever på landet – naturligt och nära jordbruket.

Alltid färsk grädde från 3 svenska gårdar, bl a vår egen Berte Gård. All vår glass produceras i Sverige med råvaror av högsta kvalitet, vi använder företrädesvis närproducerade svenska råvaror, såsom färsk grädde, mjölk och bär. Alla våra glassar är helt fria från palmolja.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.