TESTAT: Perombia EKO

Bergstrands kafferosteri har ordet!

Perombia är en av våra ekologiska favoriter med tydliga karaktäristiska drag från dess ursprungsländer. Blandningen har en bas på bönor från södra delen av Colombia i Huila distriktet med tydlig fruktig syra, vindruvor och plommon. Bönderna har länge fokuserat på ekologisk odling och har som mål att bli ledande exportör av ekologiskt kaffe i Huila. Deras starka engagemang och intresse för kaffeträdet gjorde oss väldigt nyfikna och bönorna var magiska. Bönorna fån Colombia stärks av bönor från Peru. Peru är känt för sina högkvalitativa kaffe. Odlingarna ligger även dom på Andernas sluttningar där jordmånen är optimal. Bönorna från Peru har söta och runda drag av krispigt äpple, körsbär och ananas. Perombia passar perfekt i en kombination av söta smaker. Avnjut en kopp tillsammans med en nötmaräng, creme brulee eller en nougatglass. Toppen i koppen.

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord:

Smak: Ett kaffe med fruktiga toner och som bottnar i  smaken av lite körsbär och smaken av äpple. 

Passar till: Ett kaffe som vi tycker man upplever söt och passar utmärkt till olika sorters sötare glass Vi väljer att avsmaka kaffet tillsammans med glass med djupa chokladtoner. En underbart god kombination. Testa!!

Temperatur: Serveras rykande varmt.

Sammanfattning: Ett spännande kaffe med smakpalett som briljerar åt olika håll. Vi tycker att kaffet känns fruktigt men ändå har ett mycket fint djup där toner av körsbär framträder. Kul och gott kaffe! 

* Notera att detta är kaffe på hela bönor

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.