TESTAT: Ett skärdgårdskaffe – Båtblandning!

Bergstrands kafferosteri har ordet.

Precis som namnet antyder är det här ett kaffe för ett liv på sjön, både bokstavligt och när du bara vill drömma dig bort en stund. När vår Kaffejägare Thomas skulle ut på havet tyckte han att det behövdes något alldeles speciellt. Både för att han älskar livet på sjön och för att han ville fjäska lite extra för kräsna och förväntansfulla medpassagerare. Han satte ihop en mörkrostad blandning med en grapeaktig syrlighet som balanseras av en kraftig body och gräddig eftersmak. Kaffet bryggdes för första gången i en pressbryggare under en slör på Marstrandsfjorden. Vännerna utbrast i kör mitt under en jipp: Detta är det bästa kaffet vi druckit! Tryggt förtöjda vid kaj lite senare på kvällen gjorde kaffet även succé till den iskalla punsch som serverades efter en trerätters på Marstrands Värdshus.

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord:

Smak: Ett kraftfullt kaffe med djupa smaker. Vi upplever kaffet lätt syrligt på höjden. Kaffet har ett mycket gräddigt avslut. Mycket gott

Passar till: Detta kaffe njuter du enligt oss bäst som det är i koppen. Men vi väljer att avsmaka kaffet till en muffins med lite glass och chokladsås. Och tro oss, den kombinationen fungerar också helt utmärkt, ALLA dagar i veckan!

Temperatur: Serveras nybryggt!

Sammanfattning: Ett kaffe som känns bra i koppen att njuta precis som det är. Notera gärna kaffet syrliga ton som vi upplever som mycket uppfriskande och som berikar kaffeupplevelsen!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.