Sauvignon Blanc de Lurton från Bordeaux

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

François Lurton är berömd världen över för sina vita viner av Sauvignon Blanc. Nu skiftar hans Sauvignon Blanc de Lurton från Bordeaux till den nya årgången 2020.

François Lurtons favoritdruva är Sauvignon Blanc och druvorna till detta vin kommer från Bordeaux där han växte upp och tidigt lärde sig att arbeta med druvan. Enligt François är viner på Sauvignon Blanc från Bordeaux känsliga, delikata och samtidigt aromatiska.

Årgång 2020 hade sina utmaningar för vitvinsproducenter i Bordeaux då sommaren var varm, men trots detta finns en fin syra och balans i vinerna vilket kommer av att man skördade tidigt.

Sauvignon Blanc de Lurton 2020
Pris: 99 kr
Artikelnummer: 4184
Övrig info: 100 % Sauvignon Blanc

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Vilken årgång! Mycket fint och fruktigt vin. På höjden bjuder vinet på smaken av päron och tydlig smak av krusbärs tonar träder fram. Avslutet har en  fin touch av lime. Notera gärna att vinet har en viss ton genomgående av gröna äpplen vilket vi anser ger vinet de friska fräschör som vinet uttrycker.

Vinet anser vi är enormt bra balanserat i sin smakpalett. Vi väljer att servera vinet vid 9 grader. Ett gradantal vi anser vinet kommer helt till sin rätta. Vi väljer att avsmaka vinet till en liten aptitretare baserad på hetta räkor som serveras på rostat bröd. En underbar kombination. 

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

The Wineagency är en av de ledande importörerna av kvalitetsvin i Sverige under ledning av Ann Burgaz, vd och ägare. Vår kunskap om den svenska vinbranschen gör oss till ett erfaret team inom alla områden på varans väg från producent till kund. Företagets säljstyrka samarbetar entusiastiskt och framgångsrikt med de bästa restaurangerna i Sverige och våra produktutvecklare, logistiker och administration ser till att våra viner finns på rätt plats i rätt tid till rätt pris!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.