Annons
Annons

Salakis Kefir

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Vad har Bifidobacterium lactis och Lactobacillus acidophilus gemensamt? Jo, de hittas i Salakis kefir, en syrlig mejeriprodukt med filkaraktär som innehåller hela sju aktiva bakteriekulturer.

Ordet ”kefir” kommer från turkiskan och betyder ”att må bra”. Det sammanfattar hösten två nyheter Salakis Kefir Naturell och Kefir Jordgubb.Kefir är en typ av kulturmjölk som på senare år tagit världen med storm. Den innehåller rikligt med laktobaciller vilket har gjort den central i en av världens största hälsotrender; maghälsan. Salakis Kefir är också rik på kalcium, som bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion.


– Kefir har en syrlig karaktär, snäppet syrligare än filmjölk. Vi är stolta över att ha lyckats ta fram ett recept som ger en så uppfriskande och spritsig karaktär. Vår jordgubbsmak blir dessutom unik på marknaden och är svenskarnas favoritsmak, säger marknadschef Martina Pettersson.

Så vilka är de övriga bakteriekulturerna då? undrar förstås den vetgirige.
Svaret lyder Lactis subsp. Cremoris, Lactococcus lactis subsp. Lactis, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis, Leuconostoc, samt Streptococcus thermophiles.

Xperhotelsandtable rekommenderar produkterna med följande ord:

Här är två fantastiska Kefir. Den naturella är mycket trevlig i sitt smakuttryck. Frisk, syrlig och god att toppas med olika färska frukter eller favoritmüsli. Vi tycker det är mycket trevligt att man valt att addera jordgubbssmak på denna KEFIR. Vi upplever en tydlig smak av jordgubb, en lätt sötma, utan att den friska signatursmaken uteblir. 

Xperhotelsandtable tilldelar produkterna 10X av 10X

Skånemejerier grundades 1964 och har sedan dess värnat om den svenska mjölkbonden och om mångfalden på den svenska mejerimarknaden. Bland våra varumärken finns Skånemejerier, Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens Lantmjölk och Lindahls som erbjuder ett brett sortiment av b.la. dryckesmjölk, ost, kvarg och fruktdrycker. Skånemejerier har fyra produktionsanläggningar och sysselsätter drygt 700 medarbetare. Cirka 330 mjölkbönder i Skåne och Sydsverige levererar mjölk till våra mejerier. Sedan 2012 är Skånemejerier en del av Groupe Lactalis och omsätter 2019 ca 4,4 mdkr.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.