Alkoholfria julnyheter

Saturnus 1893 Alkoholfri och Superfrukt Vit heter de två nyheterna i anrika skånska Saturnus välkomponerade utbud av julstämningsförstärkande drycker. Bägge är utan alkohol, vilket speglar den ökande efterfrågan på just alkoholfri glögg.

Superfruktglögg Vit är ett yngre syskon till fjolårets försäljningssuccé Superfruktglögg. I basen ett riktigt vin, där alkoholen tagits bort, kompletterat med nyttiga tropiska frukter som mango, persika, guava, kiwi och mangosteen. Från laboratoriet i fabriken på Bronsyxegatan i utkanten av Malmö meddelas att kompotten har en syrlig smak med inslag av citrus, kryddnejlika och ingefära, toppad med kardemumma och kanel.


Namnet Saturnus 1893 syftar naturligtvis på årtalet när allting startade för det som idag är Sveriges äldsta och största glöggproducent. Även denna glögg har en bas på vin, i detta fall ett spanskt sådant, där alkoholen är borttagen. Saturnus 1893 har en mer traditionell smak, där grunden är lagd med druv- och citronjuice som sedan kryddats med kardemumma, nejlika, kanel, russin, plommon och ingefära. Stor potential att bli en framtida klassiker hävdar de som redan haft möjlighet att prova.

Superfruktglögg Vit och Saturnus 1893 buteljeras bägge två i 75 cl-flaskor och finns tillgängliga i livsmedelshandeln från slutet av oktober. Saturnus 1893 kommer även att säljas på Systembolaget från och med 2:a november.

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord:

Fantastisk god glögg som upplevs som fuktig och inte för söt. Här dominerar smaken av tropiska och varma frukter. Det spännande med denna glögg är att man fått in julkaraktären tillsammans med de exotiska smaker på ett spännande sätt 

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10 X

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med med följande ord :

Klassisk glögg med höga fina julkryddor. Denna är utmärkt att servera till barnen och till dem som önskar ett smakrikt och bra alkoholfritt alternativ vid jul. Mycket smak i denna glögg som känns som förr i tiden!

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X

I familjeföretaget Saturnus glöggfabrik har vi tillverkat glögg sedan 1893. All vår glögg tillverkas i Sverige av väl utvalda råvaror. Låt dig väl smaka och besök oss gärna på www.saturnus.se I www.facebok.com/Saturnus1893

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.