Plantation Isle of Fiji

Fijiöarna ett paradis långt borta i Söderhavet. Härifrån kommer Plantations tropiska rom Plantation Isle of Fiji. Från och med onsdagen den 3 juni kan du beställa den på Systembolaget, artikelnummer 82110 och kostar 449 kronor.

Plantation Ilse of Fiji har gjorts på melass och destillerats både i kolonn- och traditionell potstillpanna. Därefter har spriten lagrats på amerikanska bourbonfat i tropiskt klimat under två till tre år innan den skeppats till cognacshuset Masion Ferrand i sydvästra Frankrike för ytterligare ett års lagring på fat som tidigare innehållit cognac. Att dubbellagra rom på två kontinenter ger en egen stil till Plantaions rom och är en av anledningarna till de många utmärkelser som Plantation fått vid världens stora dryckestävlingar

Fijiöarna anses vara en optimal plats för att odla sockerrör. Den vulkaniska jorden, världens renaste vatten och den jämna höga temperaturen ger Fijis sockerrör en sockerhalt som är högre än någon annanstans i världen. Fiji har en unik ”terroir” som sätter sin egen fruktiga stil på ögruppens rom. Med Plantation Isle of Fiji vill franska Plantation hylla önationen och den makalösa skönheten på Fiji Islands.

  • Plantation Isle of Fiji är en smakupplevelse som leder tankarna till kristallklara laguner och vajande kokospalmer. Det känns verkligen som att smaka på paradiset, säger Hugo Simberg som är Brand Manager hos den svenska importören Spring Wine & Spirits.

Sockerindustrin på Fiji sysselsätter närmare 200 000 personer, vilket motsvarar cirka 30 procent av samtliga förvärvsarbetande. Sockerindustrin är så betydelsefull att sockerrör har fått bli en del av såväl önationens flagga som dess statsvapen. Trots detta finns endast ett romdestilleri på de 300 öarna, South Pacific Distillery, som ligger i Lautoka på den västra delen av huvudön.

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Detta är en riktig god rom med en mycket fin och elegant smak. Drycken karaktäriseras av den vaniljkola ton som präglar drycken. Vi upplever den som rund i smaken. På höjden touchar den tydligt ingefära toner och lämnar en hetta! Avslutet tar oss till Fijiöarna då kokosmaken tydligen framträder. Överlag anser vi att drycken är mycket fruktig och välsmakande. Vi provar romen tillsammans med en bit mörkchoklad , en kombination som är magisk och lockar fram sötma i drycken på ett fint sätt.

Njut denna i sommar, perfekt som avslut en varm sommarkväll.

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Pasqua, Codorníu, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.