Mezzacorona Pinot Grigio Riserva

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu finns Mezzacorona Pinot Grigio Riserva i den nya årgången 2019. Druvorna har vuxit i bästa möjliga vingårdslägen i Trentino och årgången anses som mycket bra.

Mezzacorona valdes till Italiens främsta vinproducent 2019 och är en sammanslutning av kvalitetsodlare i Trentino som också är pionjärer för långsiktig hållbarhet i vingårdarna. Mest känd är man för mousserande viner under varumärket Rotari, men producerar också stilla vita och röda viner.

Druvorna till Mezzacoronas Pinot Grigio Riserva har vuxit i Zablani, nordöst om byn Mezzocorona, ett av de mest klassiska områdena i Trentino för Pinot Grigio. Vinet har lite mer komplexitet då 60 procent har jästs och lagrats 8 månader på gamla ekfat. Resterande har jästs och lagrats på ståltankar. Kombinationen av rondör och fräschör ger ett spännande och matvänligt vin.

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2019
Pris: 99 kr
Artikelnummer: 2412
Övrig info: 100% Pinot Grigio

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Mycket trevligt vin att servera till fisk. En kombination som vi väljer och som vi varmt rekommenderar. 

Vinet har en balanserad smakpalett mellan toner av gula äpplen och sötma från solvarma apelsiner. Avslutet har touch av vanilj. Vinet väljer vi att temperera till 10 grader. Ett gradantal vi anser passar detta vin perfekt.

Notera gärna att vinet upplever vi som lite kryddigt, trendigt och modernt i sitt uttryck….Så gott!!!

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X 

The Wineagency är en av de ledande importörerna av kvalitetsvin i Sverige under ledning av Ann Burgaz, vd och ägare. Vår kunskap om den svenska vinbranschen gör oss till ett erfaret team inom alla områden på varans väg från producent till kund. Företagets säljstyrka samarbetar entusiastiskt och framgångsrikt med de bästa restaurangerna i Sverige och våra produktutvecklare, logistiker och administration ser till att våra viner finns på rätt plats i rätt tid till rätt pris!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.