Côté Mas Rosé Organic – Perfekt till Sushi!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I södra Frankrike ligger ett av Frankrikes mest populära distrikt – Languedoc-Roussillon. Regionen har ett klimat som framför allt gynnar produktion av röda viner och starkvin men med utvecklingen för internationella druvsorter i området har många vita viner från regionen tagit mer och mer plats på vinlistorna runt om i världen. Ungefär en tredjedel av Frankrikes vinodlingar ligger i Languedoc-Roussillon. Området följer kusten och ligger precis mellan Pyrenéerna och Provence. I Frankrike kallar man platsen för Le Midi. VdP d’Oc grundades av några entusiaster på 1980-talet för att främja utvecklingen i området. Man får säga att de lyckats med sitt uppdrag. Idag är VdP d’Oc en etablerad appellation som står för moderna viner med grund i det traditionella hantverket.

Domaines Paul Mas heter producenten som står bakom vinerna i Côté Mas-serien. Ägaren till företaget, Jean-Claude Mas, har med sig vinmakarintresset hemifrån och familjen har sedan sent 1800-tal funnits med på områdets vinkarta. På Domaines Paul Mas gör man idag stilrena traditionella viner på klassiska druvsorter från södra Frankrike.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Mycket trevligt vin som ligger låg i sötma vilket vi uppskattar. På höjden bjuder vinet på tonen av persika och syrligt äpple. Avslutet har en fin smak av jordgubb. 

Vi väljer att temperera vinet till 9 grader. Ett gradantal vi anser att vinet fungerar utmärkt vid, och får verkligen briljera med sin smakpalett. Vinet väljer vi att avsmaka till sushi. En kombination av rätt och vin som vi tror kommer njutas flitigt i sommar. Vinet möter sushismaken utmärkt och detta är ett tips som vi varmt rekommenderar Er i sommar att prova. 

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.