Kein Name – ny vinserie med svalklimatsviner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Fotograf för produktbilder är Maria Östlin.  Fotograf för receptbilden är Pål Allan.

Kein Name, ”inget namn” på tyska, är en vinserie med goda kvalitetsviner till fördelaktiga priser som fokuserar på druva och finns i Systembolagets beställningssortiment. Kein Name svalklimatsviner passar utmärkt som vin till vår svenska midsommarmat.

Vad är viktigt för dig när du väljer vin? Är det mängden tanniner, pris eller designen på flaskan? Vi har alla olika preferenser när det kommer till vin, men är det något de flesta kan vara överens om så är det utan tvekan att smaken är den viktigaste faktorn.

Kein Name – vinerna utan namn, är ett praktfullt exempel på att ett vin inte nödvändigtvis behöver se ut som en miljon för att smaka som ett. Med Kein Name har Anora valt en avskalad och enkel design och fokuserar helt och hållet på vinets kvalitet och innehållet i flaskan.

Frihet som ger bättre smakupplevelse och prisvärdhet
Kein Name fokuserar på druva och kommer från ett svalare klimat som ger fräscha viner med hög nyansrikedom. Vinernas smakprofil speglar druvans karaktär och är torra, friska, fräscha och fruktiga i stilen, samtidigt som de är mjuka och balanserade.

– Kein Name är inte knutet till en specifik producent utan vi kan helt och hållet fokusera på att hitta de godaste kvalitetsvinerna till de mest fördelaktiga priserna. Det sätter press på vinproducenterna att hela tiden upprätthålla och leverera kvalitet. Alla viner är utmärkta som sällskapsdryck, samtidigt som de passar perfekt till det dukade bordet och mat, säger Anna Rönnlund, brand manager på Anora Group.

– Den nya vinserien Kein Name består av svalklimatsviner där druvorna växer i svalare områden i Österrike och Tyskland. Ett svalt klimat ger druvor med lägre mognad, vilket ger lägre sockerhalt, högre syra och lägre alkoholhalt. De vita vinerna får karaktär av citrusfrukter, grön frukt och örtighet. Det röda och rosén får karaktär av gräsighet och rödbärighet, fortsätter Anna Rönnlund.

Kein Name i samarbete med Set Designer Niklas Hansen
I skapandet av pressbilderna för Kein Name har Anora samarbetat med Set Designern Niklas Hansen som har drygt tjugo års erfarenhet av Set Design och matstyling bakom sig. I samarbetet har Niklas fått visa det han är bäst på, och omvandlat tredimensionella miljöer med mat och dryck till eleganta aptitliga tvådimensionella bilder och filmer som attraherar målgruppens ögon.

I projektet med Kein Name har Niklas tillsammans med PR-byrån Yearwood PR arbetat med två olika fotoprojekt. I det ena tillsammans med fotografen Maria Östlin och i det andra med fotografen Pål Allan. I Marias Östlins studio har de i ett team med minimal rekvisita skapat avskalade miljöer för pressbilder på flaskor och vin med vackra stilrena glas från Orrefors serien Informal. I Pål Allans studio har de skapat delikata recept och vackra fotografier på mat för vinerna Kein Name Grüner Veltliner, Riesling, Rosé och Spätburgunder.

Niklas signum är hans sätt att kombinera olika former, färger och texturer genom att arbeta med textilier, blommor, olika sorters trä och olika typer av livsmedelsingredienser.

– Jag är passionerat intresserad av Set Design och siktar alltid på att resultatet av min Set Design ska ge ett filmiskt och lyxigt uttryck. När den som läser om vinet och tittar på foton eller filmer som jag varit med att skapa så är det alltid det aptitliga uttrycket jag vill åt, säger Niklas Hansen.

Kein Name Grüner Veltliner, 2021
Land & region: Österrike, Niederösterreich
Sockerhalt: 3 g/liter
Druva: Grüner Veltliner
Glasflaska med skruvkork 750ml, 12,5 %, 99 kronor
Produktnummer: Nr 78501
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/kein-name-7850101/

Doften i Kein Name Niederösterreich Grüner Veltliner är fruktig med rena fina toner av aprikos, tropisk frukt och en släng av vitpeppar. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av tropisk frukt, aprikos, citrus och vitpeppar. Passar till fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas lite syrlighet i tillagning eller tillbehör. Serveras vid 13°C.

Kein Name, Zweigelt Rosé Trocken, 2020
Land & region: Österrike, Niederösterreich
Sockerhalt: 5 g/liter
Druva: Zweigelt
Glasflaska med skruvkork 750ml, 12%, 99 kronor
Produktnummer: 52107
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/kein-name-5210701/

Kein Name Zweigelt Rosé Trocken har en intensivt fruktig doft med inslag av smultron, vattenmelon och en fläkt av solmogen persika. Smaken är torr, fräsch och fruktig med trevliga toner av smultron, vattenmelon, blodgrapefrukt, tranbär och ett lätt stråk av färska örter. Passar som sällskapsdryck eller till sallader, charkuterier, kraftigare fiskrätter och anrättningar på ljust kött och fågel. Serveras vid 8-12°C.

Kein Name Trocken Riesling, 2020
Land & region: Tyskland, Pfalz
Sockerhalt: 7g/liter
Druva: Riesling
Glasflaska med skruvkork 750ml, 12%, 99 kronor 
Produktnummer: 79299
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/kein-name-7929901/

Doften i Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling är trevligt fruktig med inslag av persika, melon och en fläkt av blommor. Smaken har en viss fruktsötma som balanseras väl av den friska syran. Smaken är fruktig men fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor. Passar att dricka som sällskapsvin eller till utvalda fisk- och skaldjursrätter samt sallader. Serveras vid 6-8°C. 

Kein Name Spätburgunder, 2020
Land & region: Tyskland, Rheinhessen
Sockerhalt: 2 g/liter
Druva: Pinot noir
Glasflaska med skruvkork 750ml, 13%, 129 kronor
Produktnummer: 55127
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/kein-name-5512701/

Kein Name Spätburgunder har en fruktig och inbjudande doft med inslag av röda bär, kryddor och färska örter. Smaken är frisk och fruktig med bra intensitet. I eftersmaken som har bra längd presenteras en bukett av röda frukter och bär, kryddor samt färska örter. Kein Name Spätburgunder passar utmärkt till kraftiga fiskrätter eller lättare anrättningar på ljust kött, fågel eller grönsaker. Serveras vid 15°C. 

Kein Name Riesling Brut, Pfaltz
Land & region: Tyskland, Pfalz
Sockerhalt: 11 g/liter
Druva: Riesling
Glasflaska med skruvkork 750ml, 12.5%, 109 kronor 
Produktnummer: 53097
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/kein-name-5309701/

Kein Name Riesling Brut har en inbjudande doft med inslag av gröna äpplen, Piel de Sapo melon, citrus och en fläkt av blommor och nybakt bröd. Smaken är frisk, torr med trevlig fruktighet samt klädsamma inslag av melon, lime, grapefrukt och nektarin. Passar utmärkt som sällskapsdryck, aperitif innan den goda maten eller till lätta anrättningar på fisk eller skaldjur. Serveras vid 5-7°C.Tillaga Niklas Hansens recept för Kein Name Riesling – Halstrad laxkotlett med hyvlad krispig sallad (4 personer)

2 polkabetor
2 majrovor
2 gula morötter
10 rädisor
1 bit rättika
1 liten fänkål
Salladskrasse eller andra valfria späda salladsblad
4 laxkotletter (vanlig laxfilé går bra)
Rapsolja
Olivolja
Vitvinsvinäger
Pressad citron
Salt och färskmalen svartpeppar från kvarn.

Förbered grönsakerna som ska hyvlas genom att tvätta, skrubba och eventuellt skala det om det behövs.

Hyvla sedan tunna skivor av betor, majrovor, rättika, morötter, rättika samt fänkål med en mandolin.

Halstra laxen på medelhög värme i en grillpanna 2-3 minuter på varje sida i rapsolja. Vanlig stekpanna går också bra som alternativ. Låt laxen vila ett par minuter.

Blanda vitvinsvinäger och pressad citron i en skål. Vänd grönsakerna i dressingen.

Lägg upp grönsakerna på en tallrik och servera med laxen. Krydda med salt och peppar.


Xperhotelsandtable rekommenderar vinerna med följande ord: 

Dessa viner bär en historia som är helt fantastiskt att botanisera i. Smakerna är tydliga och balanserade i alla vinerna. Vi fascineras av vinernas totala intryck allt från just historia till design till den tanke kring klimatet som vinerna uttrycker. Detta är viner som vi ser passar till sommarens alla tillfällen och viner som kan bli ett samtalsämne vid din bjudning. Vi får en favorit i vinserien och de är vinet ; Kein Name Spätburgunder, 2020 . Detta vin har en otrolig smakpalett där vi tycker man verkligen balanserat det intensiva med friska och fruktiga inslag. Vinet karaktäriseras av de röda bären och med sitt örtiga avslut så är detta ett vin som kommer passa många BBQ-kvällar i sommar. Vinet fungerar utmärkt till både grillade grönsaker till den lyxigaste entrecoten 

Xperhotelsandtable tilldelas vinserien 10X av 10X

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.