Caribbean Rum Cask Finish

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Sommaren 2021 lanseras Caribbean Rum Cask Finish, whiskeyn blir det senaste tillskottet i Bushmillsfamiljen och är framtagen av Master Blender, Helen Mulholland. Bushmills single malt tillverkas i unikt utvalda fat från hela världen, dessa fat, med ursprung från Karibien, blir hjärtat i den nya innovationen. Vilket ger ett nytt perspektiv till Bushmills Original Irish whiskey.

-Med den unika och speciella fatlagringen erbjuder vi på Bushmills extra smak, kvalitet och variation tillgänglig för den internationella premium whiskeydrickaren och dryckesutforskaren. Caribbean Rum Cask Finish singelmalt är lagrad i utvalda karibiska romfat i ek och blandas med Bushmills signatur trippeldestillerade whiskey för tropisk frukt och torra kryddsmaker, förklarar Helen Mulholland, Master Blender på Bushmills.

De karibiska faten har från början använts till förvaring av rom under minst 7 års tid och har därefter noggrant valts ut av lokala karibiska romtillverkare för att fraktas vidare till Irland. Faten bidrar därmed med en touch av solsken till Bushmills destilleri. Efter ytterligare några år i Bushmills destilleri formar faten dess mjuka aromer och smaker i efterbehandlingsprocessen.

Caribbean Rum Cask Finish lanseras som beställningsvara hos Systembolaget från och med den 21 juni, 2021.
Artikelnummer: 52624
  • 5cl Bushmills Original Caribbean cask
  • 3cl färskpressad limejuice
  • 2cl sockerlag*
  • Bubbelvatten

Blanda alla ingredienser utom bubbelvattnet i en shaker med mycket is.
Skaka ordentligt tills att shakern är kall och har kondens på utsidan.
Sila upp drinken i ett högt glas som är fyllt med is.
Toppa med bubbelvatten och garnera med lime samt ananasblad.

*Sockerlag
Hetta upp lika delar strösocker och vatten.
Tex: 1dl strösocker / 1dl vatten i en kastrull och rör tills att allt socker löst upp sig.
Låt svalna och häll upp i en ren förslutningsbar glasflaska.
Sockerlagen håller sig fräscht i över en månad i kylskåp.

Bushmills Caribbean Collins

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Dessa droppar har ett mycket fint uttryck. Vi upplever att drycken är relativt fruktig och med en fin sötma med en härlig touch av romrussin. Tydlig maltkaraktär.

Drycken klara sig utmärkt precis som den är i glaset, redo att njutas en sommarkväll vid grillens eftervärme. Vi provar även att blanda receptet ovan. Så god drink!

 Vi rekommenderar varmt denna drink. Tankarna går direkt till medelhavet och havsbris. Mycket god drink som passar sommaren perfekt. 

Denna dryck som den är anse vi passar i flertalet olika friska drinkar. Du väljer med fördel denna dryck i drinkar som bär tonen av kokos, romrussin och känslan av medelhavets härliga känsla.

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 9X av 10X

Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Arcusgruppen. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk samt har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.