Piña Colada i cidertappning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Under senare år har cider blivit allt mer populärt och numera finns det en bred flora av smaker som sträcker sig långt bortom klassikerna äpple och päron. Sommaren är ciderns högsäsong och nu kommer Somersby med en riktigt somrig nyhet: Somersby Piña Colada som är en tydlig flirt med den kända drinken. Dessutom har Somersby Sparkling Spritz lanserats i en efterlängtad alkoholfri tappning.

Nedräkningen till en stundande semester har börjat och många ser fram emot lata dagar i solen, bara ligga och slappa lite hängmattan och kanske unna sig något gott att dricka före middagen. Nu lanserar Somersby en egen tolkning av den klassiska sommardrinken Piña Colada med smak av fruktig ananas och tropisk kokos.

– Vi har tidigare lanserat Somersby Sparkling Rosé, Secco och Spritz som alla har blivit riktigt populära. Lagom till sommarsemestern lanserar vi nu en cider som inspirerats av den kanske somrigaste drinken av alla. Somersby Piña Colada gör sig allra bäst kall i ett glas med is och passar perfekt som fördrink eller efter middagen, säger Emelie Eriksson, produktansvarig för cider på Carlsberg Sverige.

 

Stort sug efter alkoholfria alternativ
Alkoholfria drycker blir allt mer populärt, inte minst alkoholfri öl och cider. Inom cider är det premiumalternativen i 33 cl glasflaska som sticker ut – från 2019 till 2020 ökade försäljningen med 18 procent*. Under de senaste åren har Somersby lanserat flera olika alkoholfria alternativ och tidigare i år kom även succén Somersby Sparkling Spritz i en alkoholfri variant. Med en bittersöt smak och en tydlig ton av fruktig apelsin passar den utmärkt som fördrink eller till lättare rätter.

– Somersby Sparkling Spritz avnjuts bäst i ett vinglas med is och en skiva apelsin. Prova gärna att dra den vita sidan av en strimla apelsinskal runt glasets öppning för att få en upphöjd apelsindoft, säger Emelie Eriksson.

Fakta om Somersby Piña Colada och Sparkling Spritz 0,0
Somersby Piña Colada har en alkoholstyrka på 4,5 procent och finns till försäljning på Systembolaget i 33 centiliters glasflaska för 16,90 kronor från och med den första juni.

Somersby Sparkling Spritz 0,0 procent finns att köpa i livsmedelsbutiker i 33 centiliters glasflaska för cirka 12,95 kr. 

*Nielsen DVH Totalt, procentuell ökning av alkoholfri cider i 33 cl glasflaska från 2019 till 2020

Xperhotelsandtable rekommenderar ciderna med följande ord:

Båda dryckerna har höga uttryck i dess smakpalett av sommar och sol. Båda dryckerna är extremt trevliga att bjuda på i trädgården en sommarkväll. Dryckerna är lättsamma i sina framtoningar och är utmärkt att blanda både i drinkar och bjuda precis som den är över massor med is 

Sparkling Spritz har en tydlig smak av apelsin, men inte alls söt. Denna dryck har en tydlig och bestämd beska. Mycket goda och vi tror att den platsar i många drinkar i sommar. Även fint alternativ för barn då den är alkofri.

Drycken, Piña Colada: Ja den är verkligen outstanding. Tydliga smak av kokos och just Piña Colada. Drycken är söt och läskande. Vi uppskattar att man verkligen i denna dryck lyckats få fram en tydlig ton av ananas som framför allt vi upplever i avslutet.

Xperhotelsandtable tilldelar dryckerna följande:

Piña Colada: 10X av 10X

Sparkling Spritz 0,0 : 9X av 10X

Carlsberg Sverige
We are Brewing for a Better Today & Tomorrow
Carlsberg Sverige är, med fler än 50 starka varumärken, Sveriges ledande dryckesföretag. Vi utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, mineralvatten och läsk. Några av våra välkända och folkkära varumärken är Falcon, Carlsberg, Eriksberg, Ramlösa, Somersby och Pepsi. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hållbart företagande som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Genom att vara innovativa driver vi utvecklingen av svensk dryckeskultur, samtidigt som vi värnar om tradition, hantverk, hög kvalitet och hållbarhet. Läs mer om Carlsberg Sverige och vårt hållbarhetsarbete Together Towards Zero.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.