Årets blommiga nykomling till påskbordet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Skåla in våren med en akvavit lika blommig som våren själv. Gullmunn Fleur-de-Lis är det senaste tillskottet till påskbordet, med välkomnande blommiga smaker från ljung, johannesört och irisrot. Vårens utropstecken på påskbordet! 

 Med några få veckor kvar till årets påskfirande innebär också att vi närmar oss årets första, och kanske bästa, högtidsbord. Påskbordet, som traditionellt sett domineras av ägg och sill, är en färgglad tillställning med fjädrar, påskägg och vårblommor. I år introduceras dessutom en snaps med smak av vår, att ackompanjeras med äggen och sillen. 

 Gullmunn Fleur-de-Lis är en norsk akvavit vars smaker blomstrar, lika mycket som de vackra illustrationer som pryder dess flaska. Irisblomman, som rättmätigt också kallas ”vårens utropstecken”, gör sig påmind både i dryckens doft och smak, vilket gör den till ett välkomnat tillskott till påskfirandet. 

 Akvavit har sedan länge präglat den skandinaviska dryckeskulturen och Fleur-de-Lis är inget undantag. Den milda och ljuva smaken kommer från noggrant utvalda örter från den skandinaviska naturen, med ljung, johannesört och irisrot. Drycken bär också på söta ek-toner som en följd av de 10 månader den vilar på nya bourbonfat. Fleur-de-Lis är startskottet för Gullmunns etablering på marknaden. Destillatörerna bakom akvaviten, Marthe Bohn och Matt Ensor på Oslos Hantverksdestilleri, har båda ett starkt intresse för natur, dryck och lokala råvaror. 

– Destillering är ett vackert hantverk fyllt av passion, något jag vill ska reflekteras i Gullmunn Fleur-de-Lis. Vi tillsätter varken färgämnen eller socker för att drycken skall bli trogen sin natur och bibehålla sin naturligt färglösa nyans. Smak är trots allt oberoende av ”smink”, säger Marthe Bohn 

Gullmunn Fleur-de-Lis släpps i en begränsad upplaga, med endast 5 000 flaskor per år. 

Gullmun Fleur-de-Lis 

Pris: 329 :-  

Storlek: 50cl  

Alkoholprocent: 38% 

Artikelnummer: 8176702 
 

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Mycket spännande snaps som passar utmärkt till påskbordet. Drycken har tydlig ton av johannesörten och det som karaktäriserar drycken är just irisroten. VI upplever denna dryck som blommig och fräscht i sin smakpalett. Detta snaps passar utmärkt till sillen och gör otroligt fint tillsammans med ägghalvor med räkor. En kombination vi provar och varmt rekommenderar.

Notera de härliga våriga tonerna i denna dryck som för tankarna till promenad en tidigt morgon i vårskogen

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10

Om Nigab 

Nigab är en leverantör av vin och sprit till den svenska marknaden samt inom nordisk Duty Free/Travel Retail och har under mer än 30 år levererat alkoholhaltiga drycker till Systembolaget, båtar, flyg och till de flesta restauranger i Sverige, från sobra finkrogar till trendiga barer och till vinintresserade privatkunder från Ystad till Haparanda. Nigab grundades 1983 och har ett kontor i Stockholm och ett i Göteborg med totalt 43 medarbetare. Nigab hör till HansJust-gruppen som har väletablerade företag i vin- och spritbranschen i alla nordiska länder. I vårt breda sortiment finns det många världsledande starka varumärken som passar i varje vinlista, barhylla och i varje hem, men där finns också mindre kända produkter med de unika smaker och karaktärer som behövs för att ge variation. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.