En växtbaserad mozzarella

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Valio utökar nu sitt växtbaserade sortiment med att lansera Oddlygood® Veggie grated mozzarella. Med sina goda smältegenskaper passar den perfekt till en krispig och vegansk pizza.

Efterfrågan på veganska alternativ ökar och 2018 klev Valio in i växtbaserat med Valio Oddlygood. Nyhet i produktserien är Oddlygood® Veggie grated mozzarella. Ett växtbaserat alternativ till ost med bra smältegenskaper, som passar perfekt när man vill göra en frasig pizza eller en varm toast. Valios mozzarellavariant kommer i riven form, vilket gör den enkel att även använda i sås och som topping på salladen.

– Våra växtbaserade alternativ till ost har gjort succé och en mozzarellavariant har efterfrågats av konsumenterna, säger Frida Malmqvist, på Valio Sverige.

Oddlygood® Veggie grated mozzarella är helt växtbaserad och innehåller ingredienser som kokosfett, potatisstärkelse och potatisprotein. Den är dessutom helt glutenfri och innehåller vitamin B12 och D2. Nyheten är en av få nordiskt producerade växtbaserade alternativ till mozzarella. Hela produktserien Oddlygood® Veggie får i samma veva en helt ny förpackningsdesign för att lättare särskilja produkterna åt.

Xperhotelsandtable rekommenderar osten med följande ord: 

“Detta var en spännande “mozzarella-variant” Denna veggie variant är mycket god och har verkligen känslan av en klassisk mozzarella både till konsistens, struktur samt smak. Detta är en ost som fungerar utmärkt på pizza, något som vi provar och är mycket belåten resultatet. Krämig och härlig blir osten under värme. Detta är en produkt som är ett superbra alternativ för dig som önskar veggieost.

Xperhotelsandtable tilldelar osten 9X av 10X

Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserades de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden. Varje år investerar Valio ca 250 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter som smakar som de ska. Nu har Valio överfört den kunskapen till växtbaserat och erbjuder ett växande sortiment av gurt, dryck och alternativ till ost under varumärket Oddlygood. Valio är även känt för sitt goda smör och krämiga yoghurt. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 1 303 MSEK under 2020. Resan med att utveckla goda och hälsosamma produkter för ditt välbefinnande fortsätter även i framtiden. Läs mer på www.valio.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.