Under maj slår krögarduon Ruben Blomdahl och Douglas Fagerman upp portarna till sitt andra gemensamma projekt, Restaurang Ruben. En ny kvarterskrog i Norrmalm, runt Jakobsbergsgatan och Malmskillnadsgatan.
Restaurangens koncept har hämtat inspiration från Rubens och Douglas långa karriärer som tagit dem via kocklandslag med VM och OS-guld, och resor runt om i världen. Matfilosofin bakom Restaurang Ruben är just kulturkrockarna från deras resor. Menyn bjuder på en smakrik resa som hämtat inspiration från Italien, Asien, det nordiska köket och Afrika.
Förutom Ruben och Douglas har man rekryterat en drömtrupp till öppningen. Sarah Karlsson, nyligen hemflyttad från Brasserie Astoria i Singapore är restaurangchef. I köket, kökscheferna Joel Sundqvist, senast från Fotografiska och Emmer & bläck samt Thorbjörn Liljemark senast från Kasten och Allegrine.
– Vi tycker att det saknas en kvarterskrog i Stockholm City och vill skapa en matdestination med brokighet i både det på tallriken och typ av gäster. Den röda tråden blir lekfullhet, stora smaker och en plats där du känner dig som
hemma. Det ska vara en tillgänglig plats för ett glas vin innan bion, middag med svärmor eller födelsedagsfirande med kompisgänget, säger Ruben Blomdahl.
Restaurang Ruben öppnar den 29 maj på Malmskillnadsgatan 29.