Snart öppnar Krister Dahl sin LOKAL – en ny kulinarisk mötesplats i Sundbyberg

Krister Dahl, kulinarisk direktör på Compass Group och innehavare av fyra OS-guld imatlagning, presenterar nu sitt senaste tillskott under restaurangkonceptet LOKAL.
Restaurang LOKAL Koppartråden, som öppnar i centrala Sundbyberg eftersommaren, ska genom att kombinera nordisk estetik med lokal hållbarhetsambition locka gäster från hela Stockholm. 

Krister Dahl, bland annat känd för sitt arbete med svenska kocklandslaget och som tidigarestjärnkock på Upper House Dining, använder nu sin långa erfarenhet och passion för hållbar matlagning för att forma LOKAL Koppartråden. 

Restaurangens fokus ligger på att försebesökare med högkvalitativ mat i en avslappnad och välkomnande miljö.

Ett restaurangkoncept med avstamp i hållbarhet Som en del av Compass Group tar LOKAL Koppartråden fasta på Kristers vision om ett kök där hållbarhet och högkvalitativ mat går hand i hand. Restaurangen reflekterar en djup respekt för råvaror, vilket är en hjärtefråga inom Compass Group och för Krister, som har
varit en pionjär inom ekologiska och hållbara matkoncept sedan början av 2000-talet.

– Vi arbetar med lokala producenter för att säkerställa att varje rätt både smakar gott och bidrar till en bättre framtid. Vårt mål är att skapa en plats där vi inte bara serverar
mat, utan även går utanför vår comfort zone för att locka yngre generationer att få
dela vår kunskap och engagemang inom hållbar matlagning med, förklarar Krister.
Gemenskap och hantverk i centrum
LOKAL Koppartråden bryter även traditionella normer inom restaurangklädsel genom att ersätta den formella kockrocken med t-shirts. Den avslappnade uniformen är en del av konceptets strävan efter att skapa en hemtrevlig och inbjudande atmosfär, likt ett vardagsrum. Klädseln, som bärs av både kökspersonal och servispersonal, betonar
samarbetsandan och hantverket som varje måltid kräver.

Restaurang LOKAL Koppartråden öppnar sina dörrar i mitten av augusti.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.