Afternoon Tea hos Swing By Golfbaren

Afternoon tea / brunch time on coffee table in the living room. White and gold tones.

Afternoon tea är en typisk brittisk tradition som har avnjutits i århundraden. Det var ursprungligen tänkt som en lätt måltid som serverades mellan lunch och middag för att överbrygga det långa gapet mellan måltiderna, men har sedan dess utvecklats till ett socialt tillfälle som har blivit en viktig del av den brittiska kulturen.

Traditionen med afternoon tea sägs ha populariserats av Anna Russell, den sjunde hertiginnan av Bedford, i början av 1800-talet. Hon blev ofta hungrig sent på eftermiddagen och bad att få en bricka med te, bröd och smör serverad till sig i sitt rum. Kort därefter bjöd hon in sina vänner till dessa afternoon tea parties och traditionen spred sig.

Idag är afternoon tea vanligtvis en formell tillställning som innehåller tre rätter: fingersmörgåsar, scones med clotted cream och sylt samt ett urval av desserter. Fingersmörgåsarna är ofta fyllda med klassiska brittiska ingredienser som gurka, rökt lax, ägg och krasse. Sconesen serveras varma med en klick clotted cream och lite sylt, och desserterna varierar men brukar innehålla petit fours, bakelser och kakor.

Afternoon tea serveras ofta i eleganta miljöer som exklusiva hotell, varuhus och tesalonger. Det mest kända av dessa är förmodligen The Ritz i London, som har serverat afternoon tea sedan 1906 och är känt för sin överdådiga miljö och oklanderliga service.

Även om afternoon tea oftast förknippas med Storbritannien har det också blivit ett populärt tidsfördriv i andra delar av världen, inklusive USA, Kanada, Australien och delar av Asien.

Oavsett om det är en speciell upplevelse eller en del av en regelbunden rutin fortsätter afternoon tea att ha en speciell plats i den brittiska kulturen och är ett bevis på att tradition och elegans har en bestående dragningskraft.

Bild från Swing By Golfaren

Sverige svar på The Ritz i London

Nu finns det snart möjlighet att njuta riktigt lyxigt afternoon tea hos Swing By Golfbaren .Premiär lördag 10/2. Det går att gå in och boka redan nu. Sedan gäller det under lördagar mellan 12.00-16.00. Endast förbokning online. 

 295kr/person för Afternoon tea 
495kr/person för De lux paket: Afternoon Tea + bubbel + minigolfrunda 
 
Menyn innefattar smörrebröd, hembakta scones & minimuffins med tillbehör som hemgjord lemon curd & fikon/hallon marmelad. Macarons, hemgjorda praliner. Samt the & kaffe.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.