
Solen börjar äntligen titta fram – tiden för fräscha vårdrinkar är här! En frisk och förstklassig whisky sour baserad på Sveriges mest sålda single malt whisky, är ett säkert kort för att imponera på gästerna under påskfirandet eller Valborgshelgen.
Både påsk och Valborg är vårens högtider då vi ställer till med fest. Grillen åker ofta fram och om vi har tur kan vi njuta av sol och varmare väder. Det är två perfekta tillfällen att bjuda på en god och vårig drink och fira att det mörka halvåret är bakom oss. Därför har vi tagit fram en lyxig variant på whisky sour, baserad på Tamnavulin Sherry Cask, som är en prisvärd och lyxig single malt whisky och dessutom Sveriges mest sålda.
Tamnavulin Whisky Sour:
Vår twist på en klassisk Whisky Sour är ett måste i vår med sin Skotska dubbellagrade Single malt från Tamnavulin Sherry Cask, som ger en balans mellan maltiga och fruktiga toner. Denna förfinade smakpalett, ackompanjerad av syra och sötma, lyfter den skotska whiskyn till något alldeles extra och förvandlar den till en oslagbar variant av en Whisky Sour.
Ingredienser:
5 cl Tamnavulin Sherry Cask
3 cl citronjuice
2 cl sockerlag
2 cl äggvita
3 droppar angostura bitters
Gör så här:
Häll alla ingredienser i en shaker och skaka utan is ett bra tag så du bygger upp skummet.
Öppna shakern och fyll upp med is, stäng och skaka tills väl kylt.
Sila drinken i ett cocktailglas, och droppa tre droppar Angostura Bitters ovanpå skummet. Drar du en liten tandpetare igenom bitters-dropparna så får du vackra bittershjärtan.