Tex Mex-sortimentet från Paulig-ägda Santa Maria är synonymt med tacos i Sverige. Nu samlar giganten sitt street food-sortiment och lanserar en spännande nyhet gjord på vit majs, en tortilla med autentiska smaker från Mexiko.
Bifftaco i majstortilla med karamelliserad lök
En spännande bifftaco med ljuvlig karamelliserad lök i en mjuk och len majstortilla. Ett riktigt gott tillskott till den klassiska tacomiddagen.
Ingredienser
Antal portioner: 4
1 paket Santa Maria White Corn Tortilla
500 g biff
1 påse Santa Maria Spice Paste Beef Tacos 1 msk olja, till stekning
2 gula lökar, tunt skivade
2 msk smör
1 tsk socker
Tillbehör:
1 paket mjuk salladsost, 120g
1 silverlök, fint hackad
1 kruka koriander, hackad
1 flaska Santa Maria Taqueria Salsa
Gör så här
Hetta upp en stekpanna med olja, torka av biffarna och stek på hög värme i oljan, ca 1,5 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.
Lägg biffarna på en skärbräda och låt dem vila.
Stek löken i smör på medelhög värme i en mindre panna eller tjockbottnad
kastrull.
Löken ska bli riktigt gyllenbrun och mjuk. Häll på socker som får karamellisera med
i löken.
Förbered resten av tillbehören:
Hacka silverlök och koriander.
Smula salladsosten.
Värm White Corn Tortillas enligt instruktionen på paketet, håll dem varma i en ren
handduk.
Skiva biffen i tunna strimlor.
Hetta upp stekpannan, lägg tillbaka köttet och häll på Spice Paste Beef Tacos. Rör
om ordentligt, värm ca 1 minut.
Montera tacon, börja med lök i botten av tortillabrödet, lägg på kött, salladsost,
toppa med Taqueria Salsa och garnera med silverlök & koriander.
Tips; gör rätten vegetarisk genom att byta ut köttet mot 700g svamp istället. Stek på samma sätt men under längre tid, tillsätt Spice Paste Beef Tacos när svampen är klar.