RECEPT: Grillsäsongen rullar vidare med lamm

Grillning är ett mångsidigt och utsökt sätt att laga mat som kan avnjutas året runt. Oavsett om du grillar i trädgården eller i en park finns det oändligt många alternativ för vad du kan slänga på grillen. Genom att ta hänsyn till några viktiga faktorer kan du förbättra din grillupplevelse och skapa en mängd olika rätter som får det att vattnas i munnen.

Först och främst är det viktigt att välja rätt typ av grill för dina behov. Gasolgrillar är populära på grund av sin bekvämlighet och användarvänlighet, medan kolgrillar föredras av dem som vill ha den rökiga smaken som bara kol kan ge. 

Elgrillar är också ett bra alternativ för dem som inte har plats utomhus eller inte vill ta itu med röken och röran från kol eller gasol.

Vi på Xperhotelsandtable.se vi rekommenderar Er att titta närmare på KAMADO SUMO. En fantastisk pjäs som vi väljer denna gång att använda då vi bereder rätten: Grillade lammkotletter.

När det gäller vad du kan grilla är möjligheterna praktiskt taget oändliga. Några klassiska alternativ är hamburgare, varmkorv, kycklingbröst och biffar. Men det finns ingen anledning att stanna där. Du kan också grilla en mängd olika grönsaker som majs, svamp, zucchini och paprika, som kan avnjutas som tillbehör eller som ett vegetariskt huvudalternativ. Andra populära alternativ är skaldjur som räkor och lax, och till och med frukter som ananas och persikor.

För att få perfekt grillad mat är det viktigt att krydda och olja maten ordentligt innan du lägger den på grillen. Detta förhindrar att maten fastnar och ger extra smak till din maträtt. Se också till att förvärma grillen så att den är varm när du lägger maten på gallret.

Slutligen, var inte rädd för att vara kreativ när du grillar. Experimentera med olika marinader, rubs och kryddor för att förhöja dina rätter och imponera på dina gäster. Med lite övning kommer du att kunna grilla utsökta måltider på nolltid.

Grillade lammkotletter med vitlök och örter

Ingredienser:
8 lammkotletter, ca 1 tum tjocka
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk färsk rosmarin, hackad
2 msk färsk timjan, hackad
Salt och svartpeppar
olivolja

Anvisningar:
Blanda hackad vitlök, hackad rosmarin, hackad timjan, salt och svartpeppar i en liten skål.
Gnid in lammkotletterna med olivolja på båda sidor och täck dem sedan jämnt med örtblandningen.
Täck över lammkotletterna och låt dem marinera i kylskåp i minst 30 minuter eller upp till 4 timmar.
Förvärm grillen till medelhög värme.
Ta upp lammkotletterna ur marinaden och låt överflödig marinad rinna av.

Grilla lammkotletterna i ca 4-5 minuter per sida för medium-rare, eller längre om så önskas.
Ta bort lammkotletterna från grillen och låt dem vila i några minuter innan servering.
Servera med dina favorittillbehör, t.ex. grillade grönsaker och en fräsch sallad.

Grilled Lamb Chops

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.