Gott till nyåret!

Nyårsafton är en tid för festligheter, och vilket bättre sätt att inleda festligheterna än med några läckra aptitretare? I Sverige är det tradition att servera snacks, eller små munsbitar, som ett populärt sätt att inleda nyårsfirandet. Några populära tilltugg är inlagd sill, köttbullar, ost, kex och bröd. Dessa kan serveras på ett fat, i separata skålar eller som en buffé. Till maten serveras ofta champagne eller andra mousserande viner för att skåla in det nya året. Men du kan ju alltid göra det lite extra och lite mer…det är ju det som nyåret bjuder in till.

En av de bästa sakerna med aptitretare är att de är lätta att förbereda i förväg. Du kan göra dem dagen innan eller till och med några dagar i förväg, så att du kan fokusera på andra förberedelser inför festligheterna.
Om du är värd för en nyårsfest, överväg att införliva några svenska traditioner och servera aptitretare. Dina gäster kommer att uppskatta de läckra snacksen och möjligheten att prova något nytt.

Här kommer våra favoritrecept från oss på Xperhotelsandtalbe.se till nyåret 2023 till 2024… 

Quattrocentofocaccia
Focaccia
– 50 g jäst
– 6 dl vatten
– 1 dl olivolja
– 1 msk honung
– ca 10-12 dl vetemjöl
– salt
Topping
– olivolja
– urkärnade oliver
– körsbärstomater
– färsk basilika
– färsk salvia
– 150 g Granarolo Quattrocento
Gör så här
Lös upp jästen i vattnet. Blanda i olja, honung, mjöl och salt. Arbeta degen i cirka 5 minuter, degen ska fortfarande vara kladdig. Ringla olja över och täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek.
Olja botten på 4 runda, ugnsfasta formar. Dela degen i 4 delar och fördela i formarna. Vik ihop degen ett par gånger och forma till runda bröd. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Ringla olja över de fyra bröden och dekorera med tomater, oliver och örter. Toppa med riven Granarolo Quattrocento och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Burrata med citrus och fänkålssallad
Sommarens fräschaste sallad är den med citrus och fänkål och len Granarolo Burrata. Toppad med knapriga nötter eller mandlar.
4 paket Granarolo Burrata (à 125 g)
0,5 dl god olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 silverlök
1 fänkål
2 blodgrape
2 apelsiner
1 dl salta nötter eller mandlar
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Rör ihop oljan och vinäger. Smaka av med salt och peppar.Skala lök och ansa fänkål. Hyvla tunt. Spar fänkålsdillen.Skala grapefrukt och apelsiner med kniv, du vill få bort allt det vita från skalet.Grovhacka nötterna/mandeln.Lägg citrusskivorna på fyra tallrikar och toppa med fänkål och lök. Häll över vinägrett och toppa med de hackade nötterna/mandlarna och fänkålsdillen. Placera en hel Granarolo Burrata på varje tallrik, och ringla över mer vinägrett.

Granarolo Cheese Snack

Granarolo Cheese Snack är knapriga bitar gjorda av den italienska hårdosten Quattrocento. 100% smak, 100% ost, 0% tillsatser! Oemotståndliga.
De passar när du är sugen på något gott, som energi i samband med träning, som snacks till ett glas vin eller som krutonger när du lagar mat.
Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord: 
Ett gott snacks med tydlig smak av ost där man med fördel toppar snackset med löjrom, rödlök och lite till. Serveras till bubblet till nyåret.

Granarolo Cheese Snack Tryffel

Granarolo Cheese Snack Tryffel är smakrika och knapriga ostbitar av Granarolo Quattrocento.
De passar när du är sugen på något gott, som energi i samband med träning, som snacks till ett glas vin eller som krutonger när du lagar mat.
Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord: 
Ett gott snacks med tydlig smak av tryffel. Denna snacks har ett mycket lyxig uttryck och ett snacks som du placerar  lite lyxiga baconröra på eller Cream Fresh och räka. Servera gärna detta snacks ett en torrare cava vid 12 slaget.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.