Viktor Westerlind blir Operakällarens nya kökschef

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Kocken Viktor Westerlind tar över positionen som kökschef på den anrika restaurangen Operakällaren
i Stockholm. Efter många års arbete på stjärnkrogar så som F12, Frantzén och Aira tar Viktor nu över
köket på en av landets mest prestigefyllda restauranger.
Vi ser fram emot att gå in i Operakällarens nästa fas tillsammans med en sådan erfaren och hyllad
kock som Viktor Westerlind. – säger Abbe Ibrahim, VD på Operakällaren.

Den 37-åriga kocken har en lång meritlista och har tidigare belönats med bland annat tre stjärnor i
Guide Michelin tillsammans med restaurang Frantzén. Utöver sina många år som kökschef har Viktor
tävlat för svenska kocklandslaget där han tagit silver i Culinary World Cup och guld i Culinary
Olympics. År 2009 vann han även Årets Kock.
Ända sedan Nobis Hospitality Group tog över Operakällaren -87 har vi månat om att bevara
restaurangens hedersmärke, Tradition & Kvalitet, samtidigt som vi ständigt vill utvecklas och
förbättras, tillsammans med Viktor kommer vi ha möjlighet att göra just detta. – säger Abbe Ibrahim,
VD på Operakällaren.
Viktor kommer att inleda sin roll på Operakällaren den 1 augusti inför restaurangens öppning i slutet
av samma månad.

Om Operakällaren
Operakällaren öppnades för första gången år 1787 och har sedan dess bytt skepnad flera gånger. På
1950-talet tog Sveriges då främste krögare, Tore Wretman över köket där han jobbade sida vid sida
med kollegan Werner Vögeli i flera decennier. Strax efter nyinvigningen år 1961 gjorde de den första
middagen för svenska hovet, 10 år senare utnämndes Werner Vögeli till Hovköksmästare och år 1977
till Hovtraktör.
Operakällaren drivs idag av Nobis Hospitality Group. År 1997 fick Operakällaren en stjärna i Guide
Michelin och har även hela fem röda bestick i prestigeguiden. Utöver att vara Hovleverantör är
Operakällaren medlem i “Les Grandes Tables du Monde/Traditions & Qualité” – en sammanslutning
av världens förnämsta restauranger.
Operakällarens Matsal har blivit utsedd till ”Sveriges vackraste restaurang” med sin
kulturminnesmärkta originalinteriör från 1895 med väggmålningar av Oscar Björk, förgylld ekpanel
och takkronor i kombination med inslag av modern design.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.