Svenska Kocklandslaget mot VM 2022 i Electrolux Professional´s proffskök

Den 26 november går Culinary World Cup 2022 av stapeln, också känt som VM i matlagning. Electrolux Professional är ett av Kocklandslagets huvudsponsorer och under uppladdningen inför tävlingen har laget använt “Framtidens kök” hos Electrolux Professonal i Stockholm en nyckelfaktor för förberedelserna inför toppstriden.

– Det betyder jättemycket att vi får möjlighet att öva i ett otroligt modernt kök. Det ger oss bästa möjliga förutsättningar att komma långt i mästerskapen, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslaget.

I närmare 30 års tid har Electrolux Professional sponsrat det Svenska Kocklandslaget inför mästerskap som Culinary World Cup och Culinary Olympics. I slutet av november är det dags för Culinary World Cup som kommer att ta plats i Luxemburg. Efter att det Svenska Kocklandslagets nya lagmedlemmar presenterades i april 2021 dröjde det inte länge innan förberedelserna var igång. Öva, öva, öva, är landslagets taktik, vilket de har fått möjlighet att göra i Electrolux Professionals kök “Framtidens kök” på bolagets koncernhuvudkontor i Stockholm.

– I över ett år har vi i laget träffats en gång i månaden, från fredag till onsdag, och övat tillsammans. Det är fem dagar av full träning där vi i princip befinner oss i köket under dygnets alla timmar, säger Jens Ericson, General Manager för Svenska Kocklandslagen och fortsätter:

– Första tiden handlar främst om att hitta rätter och råvaror som vi vill jobba med. Sedan börjar utvecklingsarbetet där vi diskuterar hur vi kan förbättra, hur vi får ut det mesta av potentialen i en viss råvara. I det arbetet spelar köksutrustningen en enormt stor roll.

Ett toppmodernt kök
Just nu är det Svenska Kocklandslaget i full gång med att finjustera de sista detaljerna inför mästerskapets start i Luxemburg. Teamet deltar i två kategorier: Nation Restaurant (Hot Kitchen), en trerättersmeny för 110 personer, och Chef’s Table, där teamet presenterar en avsmakningsmeny med tema. Inför mästerskapen har en “start-sexa” valts ut som ska representera Sverige i två grenar, medan de övriga medlemmarna i laget assisterar under tävlingarnas gång.

Framtidens Kök innehåller all avancerad köksutrustning som en professionell verksamhet inom matlagning kräver. När det Svenska Kocklandslaget har förberett sig inför VM på koncernhuvudkontoret har en representant från Electrolux Professional alltid funnits där till lagets stöd och för att optimera prestationen från kökets utrustning, något som underlättat under träningen.

Delar av laget under träning i Framtidens Kök på Electrolux Professionals koncernhuvudkontor i Stockholm.

– Det har alltid funnits en ansvarig för köket när vi har varit där och övat. Det gör att vi har kunna ha en bra dialog med Electrolux Professional och fått support direkt, något vi är väldigt tacksamma över. Det är en väldig lyx att ha tillgång till det absolut bästa och finaste vi har inom professionella restaurangkök, säger Jens Ericson innan han avslutar:

– Det känns extra roligt att Electrolux Professional sponsrar oss eftersom det är ett svenskt företag, och det är vi väldigt tacksamma för. Den innovativa tekniken som vi har haft möjlighet att använda är en nyckelfaktor i förberedelserna inför VM. Nu ser vi fram emot att tävla och representera Sverige internationellt.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.