Leksands Knäckebröd lanserar specialdesignad knäckeväska

För godare mellanmål i utemiljö har Leksands Knäckebröd skapat ”Trekanten” – en mörkblå, handgjord knäckeväska i vegetabiliskt garvat läder, framtagen för utflyktens knäckande utmaningar. ”Trekanten” är formad efter Leksands signifikativa trekantsknäcke och är gjord tillsammans med dalanära Tärnsjö Garveri. Väskan finns i limiterad upplaga om 60 stycken.

Dalaföretaget utökar lanseringsperioden för det nytillkomna trekantsknäcket Frön och Havssalt med en knäckebrödsväska. Väskans insida är gjord av rostfritt stål för att stå emot hajkens prövningar. Utsidan är klädd i exklusivt läder och är utvecklad med Tärnsjö Garveri, beläget bara några mil från Dalarna.

– Långa turer i djupa skogar ligger oss dalmasar varmt om hjärtat. Det är där vi kan koppla av och ta det lugnt. Men, det har länge funnits ett problem. Vi bakar alltid för att våra knäcken ska bli så spröda som möjligt, därmed blir brödet svårt att skydda när brödet ligger i ryggsäcken. Med ”Trekanten” hålls knäcket från kras och vi vill visa att det är ett perfekt för ett mättande mellanmål även under långa skogsturer, säger Annika Sund, marknadschef på Leksands Knäckebröd.

Trekantsknäcket – en svensk trotjänare
Nyligen presenterade Leksands Knäckebröd trekantsknäcket Frön och Havssalt, ett frasigt och smakrikt knäcke med god sälta. Sedan 1986 har Leksands Knäckebröd bakat den trekantiga favoriten som så många svenskar har en relation till och vars form företaget är ensamma om i butik. I dag finns knäcket i sex olika smaker, där bland klassiska brungräddat och normalgräddat.

–Våra trekanter, som vi kallar dem, har länge varit en storfavorit i de svenska hemmen. Därför känns det väldigt kul att kunna möjliggöra brödet i ett nytt sammanhang, i en lugn och avkopplande skogsnära miljö, säger Annika.

 

Det här är ”Trekanten”
Väskan är tillverkad i limiterad upplaga om 60 stycken exemplar och är framtagen tillsammans med Tärnsjö Garveri. Utöver insidan i stål som går att rengöra och det vegetabiliskt garvade lädret har väskan fler funktioner än att vara snygg och hålla knäcket skyddat. En justerbar axelrem finns för flera olika bärsätt. Remmen är avtagbar för att enkelt kunna fästa ”Trekanten” med en karbinhake på ryggsäcken. På ”Trekantens” rygg finns fickor för smörkniv och eldstål för att enkelt kunna bre en god smörgås och tända lägerelden. Lädret kommer från nötdjur från Uppland och det anrika Tärnsjö Garveri, grundat 1873, ligger bara några mil utanför Dalarnas landskapsgräns. Sedan starten har Tärnsjö Garveri skapat produkter av högsta hantverkskvalité, precis som i bageriet i Leksand.

Väskan kommer att finnas tillgänglig via leksands.se/trekanten från och med 12 oktober och kommer att kosta 2600 kronor. Trekantens mått är: 16 cm lång, 13,5 cm bred och 14 cm hög. I väskan medföljer ett paket Frön och Havssalt och en smörkniv.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.