Världens senaste underverk ansluter sig till Royal Caribbean International

MIAMI, 03 februari 2022 – Världens senaste underverk är inom räckhåll för semesterfirare i alla åldrar. På torsdagen tog Royal Caribbean International emot Wonder of the Seas, ett efterlängtat och innovativt fartyg i kryssningslinjens prisbelönta flotta. Slutet på det tre år långa bygget firades med en traditionell flaggbytesceremoni i Marseille, Frankrike tillsammans med samarbetspartnern varvet Chantiers de l’Atlantique. Wonder kommer att göra sin officiella debut den 4 mars i Fort Lauderdale (USA) där den ger sig ut på en veckokryssning till Karibien innan den fortsätter till Barcelona (Spanien) och Rom (Italien) för att erbjuda ett oförglömligt sommaräventyr i Medelhavet.

Wonder välkomnades till Royal Caribbean-familjen av Richard Fain, Royal Caribbean Groups styrelseordförande, Jason Liberty, Royal Caribbean Group President och VD, Michael Bayley, Royal Caribbean International President och VD, och Laurent Castaing, VD, Chantiers de l’Atlantique i Saint-Nazaire, Frankrike.

Wonder of the Seas kommer att liva upp kryssningsbranchen på ett större och djärvare sätt. Det nya fartyget ingår i vår förstklassiga flotta som fortsätter att vara branschledande med nya funktioner och innovationer”, säger Jason Liberty, styrelseordförande och VD, Royal Caribbean Group. “Detta är ännu ett ansvarsfullt sätt för oss att leverera semestrar i världsklass till gäster runtom i världen.”

“Överlämnandet av Wonder of the Seas är kulmen på 30 månaders uppfinningsförmåga och samarbete tillsammans med drygt 2 000 engagerade besättningsmedlemmar och arbetare som är bland de bästa på vad de gör”, säger Michael Bayley, styrelseordförande och vd, Royal Caribbean International. “Wonder, tillsammans med de banbrytande fartygen i Oasis-klassen, lyfter kryssningsresor till en ny nivå av upplevelser, innovation och äventyr och skapar förutsättningar för vår- och sommarsemestrar för de familjer och resenärer som ser fram emot det nya året. Kombinationen av helt nya funktioner och favoriter som omfattar spänning, underhållning, restauranger och nattliv är oöverträffad. Det är det som kommer att göra vårt nyaste och mest innovativa fartyg till världens senaste underverk och den ultimata semestern i Karibien och Europa.”

Wonder of the Seas är ett nytt steg framåt för fartygen i Oasis-klassen. Våra team har arbetat under utmanande förhållanden, men i samförstånd gjort stora förändringar som förbättrar fartygets prestanda”, säger Laurent Castaing, VD, Chantiers de l’Atlantique. “Wonder är verkligen ett enastående fartyg.”

Höjdpunkter på Wonder
Som det femte i Royal Caribbeans revolutionerande fartyg i Oasis-klass erbjuder Wonder äventyr i åtta unika “grannskap” – helt nytt för Royal Caribbean – för semesterfirare i alla åldrar. Både unga och gamla kan upptäcka, förundras och skapa minnen på en mängd olika sätt och platser som utformats både för familje- och egen tid däribland:

  • Suite Neighborhood – Det nya åttonde grannskapet erbjuder gäster i Royal Suite-klassen ett förhöjt soldäck på en ny plats komplett med pool, bar, många solstolar och ställen där man kan luta sig tillbaka och koppla av. Här finns också favoriter som Coastal Kitchen, den privata restaurangen Suite Lounge och den största Ultimate Family Suite som kan ta emot en familj på tio personer.
  • The Mason Jar Southern Restaurant & Bar – Det nya innestället serverar mat från amerikanska södern och nytolkningar av klassiker till brunch, middag och som kvällssnack inklusive Johnnycake, friterad kyckling, krabb-beignets, samt ”shrimp and grits”. Upplevelsen blir fullkomlig med live countrymusik, rustik inredning, ett urval av amerikansk whisky och spetsade milkshakes.
  • Wonder Playscape – Ett lekområde med undervattenstema för barn är ett helt nytt äventyr med rutschkanor, klätterväggar, spel, en interaktiv väggmålning som aktiveras genom beröring och kreativa pussel.
  • The Vue Bar – Den gladaste av alla ”happy hours” finns i den nya utskjutande baren som erbjuder panoramautsikt över havet. Efter solnedgången lyses den upp av ett färgglatt mosaiktak.
  • Caribbean Pool Deck – Mitt i Karibien-miljön ligger Lime & Coconut, tillsammans med tre snabba vattenrutschkanor, Perfect Storm, vattenland för barn Splashaway Bay, Casitas, solstolar i poolen, livemusik och mycket mer.
  • El Loco Fresh och Cantina Fresca – Snabbmatstället med mexikanska läckerheter som specialgjorda tacos, burritos och quesadillas erbjuds nu på Cantina Fresca. Baren serverar ett urval av “aguas frescas”, Margaritas och andra typiska mexikanska drinkar.

Andra återkommande favoriter ombord på Wonder omfattar Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, Royal Caribbeans senaste tolkning av den italienska trattorian, den högsta rutschkanan till havs The Ultimate Abyss, det nydesignade specialutrymmet för barn och tonåringar på Adventure Ocean vid namn Social100 och The Patio, en FlowRider-surfsimulator, dubbla klätterväggarCentral Park-grannskapet med över 20 000 riktiga växter och mycket mer.

Kommande kryssningar i USA och Europa

  • Avresa från Fort Lauderdale – Wonder sätter kurs mot Karibien från Port Everglades i Fort Lauderdale mellan mars och april 2022. På veckokryssningarna i östra och västra Karibien ingår besök på kryssningslinjens privata ö, Perfect Day at CocoCay och Nassau (Bahamas), Roatan (Honduras) och San Juan (Puerto Rico).
  • Avresa från Barcelona och Rom – Med start i maj, sätter det nya fartyget i Oasis-klass kurs för sommarsemestrar i Medelhavet. Veckokryssningar i västra Medelhavet erbjuder besök på fantastiska platser som Neapel och Florens (Italien)Palma de Mallorca (Spanien) och Provence (Frankrike).
  • Avresa från Port Canaveral, Florida – Äventyr året runt på Wonder börjar i november 2022 när det senaste tillskottet till Royal Caribbean-familjen sätter kurs mot Karibien. De resmål som erbjuds sträcker sig från Perfect Day at CocoCay och Philipsburg (Sint Maarten) till Charlotte Amalie (Saint Thomas) och Cozumel (Mexiko).

 

Om Royal Caribbean International
  Royal Caribbean International ägs av Royal Caribbean Group (NYSE: RCL), och har levererat innovation till havs i mer än 50 år. Varje fartygsklass är ett arkitektoniskt underverk med den senaste tekniken och gästupplevelser för dagens äventyrliga resenärer. Kryssningslinjen fortsätter att revolutionera semestrar med rutter till 240 destinationer i 61 länder på sex kontinenter däribland Royal Caribbeans privata ö i Bahamas Perfect Day at CocoCay, den första i Perfect Day Island Collection. Royal Caribbean har också röstats fram som bästa kryssningslinje överlag (Best Cruise Line Overall) 19 år i följd av Travel Weekly Readers Choice Awards.

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.