Stenungsbaden hissar segel för Glädjeresan under årets Tjörn Runt!

Årets Tjörn Runt by Cowi genomförs på lördag den 21 augusti. Stenungsbaden Yacht Club seglar för Glädjeresan på båten More 55 med hemmasonen Johnie Berntsson som skeppare. Tillsammans med andra lokala företag är syftet att profilera välgörenhetsauktionen Glädjeresan till förmån för äldreboenden i Stenungsund, Tjörn och Orust. Eventet är planerat den 25 september i Stenungsund.

Tjörn Runt är segeltävlingen där etablerade tävlingsseglare och familjeseglare samsas på samma bana och tävlar under lika villkor. Rundningsmärket är ön Tjörn på västkusten. I år är 232 båtar anmälda till kappseglingen.

Stenungsbaden har en lång seglingstradition. I år seglar vi för skapa lite extra uppmärksamhet kring välgörenhetsauktionen Glädjeresan, tillsammans med Lasse Kronér och flera representanter från traktens näringsliv. Stenungsbadens VD, Erica Hultmark och F&B manager Mattias Nordevik finns ombord på båten tillsammans med delar av Berntsson Sailing Team. De övriga i teamet är de lokala företagen Bästkuststäd, Persson Hyrmaskiner, Leja Touring, Taxus AB, Alstor, Hogia och PelleP.

Seglar för välgörenhetsauktionen Glädjeresan, 25 september

Artisten och den populära programledaren Lasse Kronér, känd från bland annat underhållningsprogrammet Doobidoo, kommer att hålla i välgörenhetsauktionen. Syftet är att samla in pengar till äldreboenden i STO-regionen. Två auktioner är inplanerade, en för privatpersoner och en för företag.

– Det här är ett fantastiskt initiativ med otroligt drivande människor som vill göra gott i samhället. Vi är väldigt glada och stolta över att få den här möjligheten att bidra till ett lokalt välgörande ändamål. För oss är det viktigt att ta ansvar och sprida glädje för människor lokalt. Vi vill göra skillnad, säger Erica Hultmark, VD på Stenungsbaden Yacht Club.

Skepparträffar och after sail sker traditionsenligt på Stenungsbaden

Seglarfesten Tjörn Runt rundar av sommaren. Uppladdningen inleds på fredagskvällen med skepparträffar på hotellet. Tidigare under dagen genomförs dessutom Lilla Tjörn Runt, som är en kappsegling för juniorseglare. Kappseglingen avslutas på lördag med after sail på Kookaburra där Götz Kalas underhåller.

Fakta Glädjeresan

Auktionen genomförs i Stenungsund lördagen den 25 september. Publik auktion och underhållning i Kulturhusparken på eftermiddagen, därefter ytterligare en auktion och middag för inbjudna gäster på Stenungsbaden senare på kvällen.

Alla intäkter från auktionen går till äldreboenden i STO-området.

Glädjeresan startades 1999 av Lasse Kronér tillsammans med Tommy Witedal. Sedan dess har över sex miljoner kronor delats ut till olika välgörande ändamål. Senaste auktionen hölls 2013.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.