Oumph! växer – gör nu storsatsning i foodservice tillsammans med Ahlströms

Oumph! storsatsar i en tuff tid för växtbaserat, och växer i både värde och volym. Bakom detta finns det bland annat stora och viktiga lanseringar, både inom dagligvaruhandeln och Food Service. Nu tar Oumph! och LIVEKINDLY Collective nästa steg och går in i ett samarbete med Ahlströms för att växa sin affär i foodservice.

Oumph! har sina rötter i foodservice och har genom åren utvecklat en stark position där, men det finns mycket kvar att hämta, säger Kieran Youngman, VD på LIVEKINDLY Collective AB. Han fortsätter: Ahlströms är grymt vassa inom försäljning i foodservice och har verkligen visat upp en förståelse för både växtbaserat som kategori och Oumph! som varumärke. Jag ser fram emot att se vad vi tillsammans kan åstadkomma.

Ahlströms kommer att arbeta med försäljning av Oumph! i foodservice, både inom den privata och offentliga sektorn. Företaget har tidigare skött försäljningen av Fry’s åt LIVEKINDLY Collective samt det egna varumärket Ahlgood och profilerar sig som experter på växtbaserat inom HORECA och offentlig sektor.

Vi ser fram emot att utöka vårt växtbaserade erbjudande till Sveriges alla restauranger med varumärket Oumph! Det är grymma produkter som passar bra in i foodservice, men också ett välkänt och omtyckt varumärke som signalerar kvalité, säger Jacob Ahlström, VD på Ahlströms

Om Oumph!

Varumärket Oumph! är en favorit i Norden och UK. Varumärket grundades 2015 i Sverige och producerar grymt god växtbaserad mat för en bred publik. Varumärket har de senaste åren rönt stora framgångar med utmärkelser som Livsmedelspriset 2015, Årets Dagligvara 2016, Best Brand i World Food innovation Award 2021 och Top 10 Most recommended brands 2022. Oumph! finns idag i hela Norden, Storbritannien och Nederländerna. Oumph! förvärvades av the LIVEKINDLY COLLECTIVE sommaren 2020.

Om Ahlströms

Bolaget grundades 2010 med intentionen att på riktigt göra skillnad inom livsmedelsindustrin genom att steg för steg underlätta övergången från animalier till växtbaserade alternativ. Ahlströms produktutvecklar, marknadsför och distribuerar unika produkter och moderna matkoncept till HORECA samt offentlig sektor med fokus på helt växtbaserade livsmedel, med sitt eget varumärke Ahlgood samt externa varumärken.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.