Konftels nya webbkamera för företag accelererar hybridarbetstrenden

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Konftel, en global ledare inom produkter för effektiva distansmöten, har lanserat en webbkamera i affärsklass för skrivbordsanvändare som kräver professionell kvalitet på sina personliga videomöten hemma eller på kontoret.

Konftel Cam10 kombinerar storslagen prestanda med kompakt design och är designad för dagens hybridarbetstrender – där fler och fler affärskritiska möten äger rum online.

Banbrytande prestanda

Den snygga enheten har 90° bildvinkel, två inbyggda mikrofoner, 1080p (30fps) full HD-bildkvalitet och 4 x digital zoom. Den är ett perfekt tillbehör både hemma och på det traditionella kontoret, eller var än man arbetar ifrån.

Prisbelönta Konftel har en branscherfarenhet som sträcker sig mer än tre decennier bakåt och till jordens alla hörn. Det var det första företaget att tillverka och sälja en kommersiell konferenstelefon och har växt till en av världens största aktörer inom produkter för samarbetslösningar som för människor närmare varandra.

“Konftel Cam10 är en webbkamera i affärsklass för skrivbordsanvändare som kräver professionell kvalitet på sina personliga videomöten, med fokus på en förhöjd bild- och ljudmässig upplevelse”, säger Tommy Edlund, Director of Global Sales at Konftel. “Vi har sett ett enormt förhandsintresse för vår senaste prestandainnovation och Konftel Cam10 kommer att driva utvecklingen mot mer flexibla arbetssätt ytterligare.”

Imponerande tydlighet

Den portabla Konftel Cam10, som bygger på plug-and-play med USB-anslutning, erbjuder enkel installation och användning, innovativ teknik för reducering av bildbrus, god prestanda i svagt ljus och snabb autofokus. Den generösa och naturliga bildvinkeln hjälper också till att återge innehåll, till exempel en whiteboard, med slående tydlighet. 

“Oavsett app eller molntjänst så passar Konftel Cam10 perfekt för alla personliga samarbetsbehov. Det är bara att ansluta USB-kabeln till en laptop eller stationär PC så är man igång”, förklarar Product Manager Torbjörn Karlsson.

Han lyfter även fram hur Cam10 – optimalt placerad ovanpå huvudskärmen – gör att användarna får ögonkontakt i stället för att bara visa upp huvudprofilen, något som förbättrar interaktionen. “Konftel Cam10 förmedlar en naturlig tittarupplevelse och är idealisk för användare med en eller flera externa bildskärmar. Den gör kommunikation med webbkamera enkel och naturlig”.

Första intrycket räknas

Konftel Cam10 har ett dämpat standardfäste för enkel och stabil montering, men kan även monteras på stativ för alternativ kameraplacering. Webbkamerans två inbyggda mikrofoner ger enastående ljudupptagning och har teknik för dämpning av bakgrundsbrus. I ett vanligt scenario står ofta bildskärmens högtalare för lyssningsljudet men ett bättre alternativ är ändå att komplettera Konftel Cam10 med den professionella högtalartelefonen Konftel Ego, som ger en förhöjd upplevelse tack vare Konftels erkända ljudteknik OmniSound®. Dessutom fungerar en mekanisk slutare som inbyggt linsskydd för att säkerställa sekretess, integritet och säkerhet.

Tommy Edlund betonar: “Du får bara en chans att skapa ett gott första intryck, något som gör hög bild- och ljudkvalitet än mer betydelsefullt, i synnerhet i dagens värld när allt fler affärsmöten äger rum online. I ett fysiskt mötesrum kunde en kostym eller handväska imponera, men nu är det skärpan och tydligheten i videobilden som gör intryck. Och om du är distinkt och tydlig vid presentationer, förhandlingar och andra interaktioner, kommer du göra 100 procent större avtryck.”

Han avslutar: “Konftel Cam10 är personlig, produktiv och perfekt för flexiblare arbetssät. Nöj dig inte med det näst bästa och ett undermåligt intryck!” 

Konftel är certifierat enligt Climate Neutral-standarden. Det innebär att när en användare väljer en Konftel-produkt så skapas klimatnytta direkt från det första distansmötet som ersätter en affärsresa. Konftel kompenserar utsläpp av växthusgaser och vidtar åtgärder för att ytterligare minska utsläppen. Climate Neutral Certified-märkningen anger att produkten är klimatneutral.

Konftel Cam10 blir globalt tillgänglig under den senare delen av februari och är prissatt till 1199 SEK ($129).

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.