Annons
Annons

Vildandsprinskorv och messmörsglass – nyheter på Tyrols julbord

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Mellan den 28 november och 24 december dukar Tyrols julbord återigen upp läckra delikatesser från norr. Enligt den 36-åriga traditionen återfinns klassiska rätter som björnköttbullar, souvasbakad lax och åkerbärsglass, men varje år bjuds det även på nya spännande smaker. I år bjuder kockarna på bland annat tallrotssill, vildandsprinskorv, kråkbärsgravad lax, grönkålspaj med lagrad prästost och messmörsglass.

I år är det 36 år sedan sametingets besök i Stockholm startade traditionen med ett julbord på Tyrol med norrländska smaker. Kockarna har ett nära samarbete med trogna leverantörer från de lappländska vidderna för att hitta de finaste råvarorna av kött, fisk, fågel och bär, som sedan förädlas på plats och blir till ett av Sveriges bästa och största julbord med sju traditionsenliga tagningarna och över 200 smakupplevelser. Här återfinns alltid de klassiska björnköttbullarna, älgsteken, den kåtarökta fjällrödingen, den souvasbakade laxen och åkerbärsglassen. Men varje år görs också plats för nya smaker där vi i år kan presentera tallrotssill, nässelsill, kråkbärsgravad lax med timutpeppar, kantarellsenap, vildsvinskorv, rödkålssallad med tranbär och björksavs-vinägrett, viltpaté med trattkantareller, vildandsprinskorv, rostade rotfrukter med dilldressing, grönkålspaj med lagrad prästost, citronsockerkaka, messmörsglass, popcornglass och skogsbärssorbet. Sedan 2011 erbjuds även en uppskattad veganmeny där det bland annat serveras inlagd shiitake med kanel och ingefära, Johnssons frestelse, vegoribs med rökig glaze och veganbrownie. Tyrols julbord har premiär den 28 november och serveras fram till middag på självaste julafton.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.