Annons
Annons

Upplev ett nordiskt julbord med lyxiga inslag av havet på restaurang Lykke

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

På Lykke är julbordet en hyllning till hantverk och råvara. Det dukas upp ett svenskt traditionellt julbord såväl som moderna tolkningar på rätterna med en extra förkärlek för fisk och skaldjur.

Årets julbord är signerat Robert Hallgren som är ny kökschef på Nordic Light Hotels restaurang Lykke sedan hösten 2019, Robert har gedigen erfarenhet från bland annat Thörnströms Kök, Ett Hem och Racine i London. Tillsammans med Robert har köksteamet även förstärkts med Martin Rapp (Esperanto, Shibumi, Allergrine) som souschef och Eskil Bondsäter (juniorkocklandslaget, finalist i Årets Ekokock) som linjekock.

På årets julbord serveras hummer med majonnäs och citron till förrätt. Du får sedan avnjuta LYKKE’s inlagda sill, örtasill och brantevikssill tillsammans med krabbklor, räkor, rökt sik, vår aquavit- och dillgravade lax samt västerbottenpaj med romröra och flera andra goda rätter.

På det kallskurna bordet finner du bla älgkorv, tegelrökt skinka med whiskeysenap, rökt lammstek och tupplevermoussé med tranbärssylt.

Naturligtvis hittar du även klassikerna köttbullar, svampomelett med spenat samt prinskorv som passar utmärkt tillsammans med gräddstuvad brysselkål. Och mycket, mycket mer. Kvällen rundas sedan av vid det gedigna dessertbordet signerat Lykkes egen konditor Marita.

Julbordet står uppdukat mellan den 22 november – 20 december 2019. Sittningar vid 17.00 samt 20.00. Pris från 725 SEK vinpaket finns att beställa till. Besök https://nordiclighthotel.se/restaurang/ för att boka julens trevligaste upplevelse.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.