Annons
Annons

Vad sägs om ett julbord på Scandic Anglais i år.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Vi har träffat Christofer Jansson som arbetar som Souschef på Scandic Anglais. Han startade sin karriär för 8 år sedan på kockskolan i Kalix. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och Christofer har hunnit med både att arbeta på olika restauranger i Leksand och arbetat i New York och Stockholm.

Att han valde kockyrket, säger han med ett leende på läpparna nog var av en ren slump. Kockyrket är ett yrke där ingen dag är den andra lik, berättar Christofer och att använda händerna och vara kreativ är något som han tycker är bland det bästa med sitt arbete.

Det finns många härliga kockar i vårt avlånga land. Vi frågar Christofer vilken hans förebild är. Tareq Taylor säger han och berättar att han själva inspireras av honom och att han tycker att Tareq verkar vara en ödmjuk person.

 

Slå dig ner till dukat bord ..Men först en drink i baren…. 

Arbetet med menyerna på Scandic Anglais

Christofer:  Vi försöker tänka mycket på logistiken i alla delar. Det är lite annorlunda att skriva bankettmenyer. Det är många saker att tänka på för att gästen ska få så bra upplevelse som möjligt. Först kommer såklart smaken, men att tänka efter om det verkligen gå att servera ”just den rätten” till 120 personer är otroligt viktigt.. Kommer det hålla sig varmt, fräscht etc.

Christofer fortsätter berätta för oss kring julbordet som serveras på hotellet i år. Vi lagar mycket klassisk mat på Anglais och använder fina råvaror efter säsong. Men vi är också flexibla och skräddarsyr mycket till kund Vi är grymma på Jansson frestelse och det är min absoluta favorit på julbordet. Så leta efter den, ler han nöjt.

Läs mer om julbordet https://www.scandichotels.se
Christofer Jansson Souschef Scandic Anglais

Vilken är din favorit rätt

Pad thai

Vilken är din favorit krydda

Basilika

Vilken är din favorit i Juryn i Sveriges mästerkock

Marcus

Vad äter du absolut inte.

Pölsa

Om du fick välja en maträtt att leva på resten av livet, vad blir de då

Pölsa

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.