Annons
Annons

The American Bar at Savoy gästspelar på Swing by Golfbaren den 27e september

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

The American Bar at Savoy finns med på de flesta cocktailfantasters bucket list. Swings ledning var där i våras och blev inspirerade och skapade då kontakten som nu lett till ett omvänt återseende. Klockan 16.00 – 00.00 den 27e september kommer Luca & Andrea från The American Bar på besök för att skaka cocktails på Surbrunnsgatan 46. det blir såväl klassiker som spännande nyheter. 

Det var på Savoy som den legendariska Harry Craddock (1876-1963) jobbade. 1930 gav han ut sin första och enda bok som än idag är en bibel för många bartenders, The Savoy Cocktail Book. Född i Gloucestershire i England flyttade han till USA tidigt 1900-tal för att livnära sig som bartender. När förbudstiden slog till med full kraft 1920 över hela USA flyttade han tillbaka till England & London. Där blev han sedermera barmästare för The American Bar på Savoy Hotel. När han samlade sina och världens då allra bästa och mest kända cocktail-recept i en bok och lät den illustreras av charmiga art deco illustrationer var succén och den historiska boken ett faktum.

Nu kommer två av Harrys många arvtagare på Savoy Hotel till Stockholm, missa inte detta!

Craddock’s Hints for the Young Mixer

  1. Ice is nearly always an absolute essential for any cocktail
  2. Never use the same ice twice
  3. Remember that the ingredients mix better in a shaker rather larger than is necessary to contain them
  4. Shake the shaker as hard as you can; don’t just rock it; you are trying to wake it up, not send it to sleep!
  5. If possible, ice your glasses before using them
  6. Drink your cocktail as soon as possible
 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.