Trender, jul och lite sommarlov…

Sommartiden är här igen, men den känns annorlunda än förr. Regnet och det dåliga vädret verkar ha blivit mer framträdande de senaste åren. Minns du hur det brukade vara i din barndom? Snö på novemberlovet, vita jular och skidåkning i Åre under påsken. Somrarna spenderade vi alltid i vårt sommarställe i Värmland, då var det alltid varmt och skönt.

 Midsommarfirandet varade från tidig morgon till sent på natten, med ljumma och vackra kvällar vid sjön. Juli var alltid riktigt het, utan störande regn eller åska. Kanske minns jag det bättre än det faktiskt var, men känslan är ändå att vädret var bättre förr.

Nu tänkte jag summera lite av vad som hänt under det gångna halvåret och vilka nyheter som gjort särskilt stort intryck på mig. Året började med många intressanta “rapporter”  En sådan kom från SIA Glass om rekordhög glassforsäljning, över 20 miljoner glassbåtar, varav jag nog har ätit runt 19 miljoner. Finns ett XPER-TV inslag att kika på där Dan från SIA Glass berättar mer om denna rapport. Ta gärna en titt.

Vidare så har det lanserats en rad nya viner på hyllorna, samt många spännande årgångar. Experter ger dessa viner fantastiska betyg, de har verkligen fina smaker. På matfronten har det varit en explosion av nyheter, särskilt inför sommarens grillsäsong. Butikerna är mer fyllda än på länge, kanske eftersom handeln har tagit fart igen efter pandemin. 

När det gäller trender, så verkar smaken Sirasch vara väldigt populär – den återfinns i allt från grillsåser till kryddning av kyckling och till och med chips. Som en som gillar stark och het smak, är jag mycket nöjd med denna trend. Dessutom har nyheten om att ost nu kan köpas per förpackning blivit en riktig snackis. 

Förr köpte man ofta ost per kilo, men nu är det allt vanligare med pris per förpackningar. Är det en bra eller dålig utveckling? En fråga för begrundande. 

Om hotellen kan jag säga att mycket är på gång. Många hotellkedjor expanderar genom att inkludera fler anläggningar. Och många hotell satsar på upprustning och ombyggnationer. Det känns som att hotellbranschen på nytt blomstrar, efter en tuff period. 

I restaurangbranschen är det fortsatt utmanande tider, enligt min uppfattning. Visst byts aktörer ut, men många verkar hålla modet uppe och driva verksamheten vidare med entusiasm. Vi ser också nya restauranger som öppnar, vilket självklart är glädjande. Det finns mycket mer att berätta om utvecklingen inom hotell- och restaurangbranschen, men jag lämnar det nu till dig att fördjupa dig vidare på sajten för att hålla dig uppdaterad. 

Efter semestern, redan i augusti, börjar vi smaka på julprodukter här hos oss på Xperhotelsandtable, och förbereder oss för julen. 

Så här kommer det att bli, enligt tidigare erfarenhet…… Innan vi hunnit svälja ner sillbitarna som ackompanjerar midsommartider, så dyker de traditionella julskinkorna upp och kräver vår uppmärksamhet. Samtidigt försöker vi komma på hur vi ska tillreda riskonceptet “Ala Maltan” och vilka revbensspjäll som ska utgöra höjdpunkten på julbordet.

Trevlig sommar / Camilla Publiceringschef Xperhotelsandtable.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.