Solen, huden, värmen…& lite solsting!

Att skydda huden mot solen är en viktig del av alla hudvårdsrutiner, särskilt när det gäller att skydda den känsliga huden i ansiktet. Solens ultravioletta (UV) strålar kan orsaka en rad problem för huden, t.ex. för tidigt åldrande, solbränna och ökad risk för hudcancer.

Det första steget för att välja rätt solskyddsmedel är att välja en bredspektrumprodukt som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. UVA-strålar orsakar långvariga skador på huden, medan UVB-strålar främst orsakar solbränna.

Experter rekommenderar att du använder en solkräm med minst SPF 30, som blockerar cirka 97 % av UVB-strålarna. Högre SPF-värden ger något mer skydd, men allt över SPF 50 ger bara marginella fördelar.

Det är också viktigt att välja en solkräm som är lämplig för din hudtyp. Personer med aknebenägen hud bör välja oljefria eller icke-komedogena solskyddsmedel för att förhindra utbrott, medan de med torr hud kanske föredrar en produkt med återfuktande egenskaper.

När det gäller applicering, se till att applicera solskyddsmedel generöst och jämnt på alla utsatta delar av huden minst 15-30 minuter innan du går ut. Återapplicera varannan timme och omedelbart efter simning eller svettning.

Glöm inte att smörja in öronen, hårfästet och halsen när du smörjer in ansiktet, eftersom dessa områden ofta exponeras för solen och kan vara känsliga för solskador.

Kom ihåg att om du tar hand om din hud idag kommer du att få en friskare och mer ungdomlig hud i framtiden. 

Att ta hand om min hud har alltid varit viktigt för mig, särskilt när det gäller ansiktsprodukter. Jag är ganska noga med vad jag gillar och vad jag inte gillar. Det svåraste är att hitta en solkräm som passar min hud och som inte känns tung eller kladdig. Den måste också ge mig ett bra skydd.

Men gissa vad? Jag har hittat en produkt som jag verkligen älskar! Den är lätt, inte fet och lämnar inga rester. Dessutom har den en härlig doft och alla de egenskaper som jag letar efter i ett solskyddsmedel. Jag är så glad över att ha upptäckt denna pärla ur Rosenseriens sortiment (se bilden)!

Det är fantastiskt hur det kan göra så stor skillnad i vardagen att ta hand om sig själv. Jag är glad att jag har hittat en hudvårdsrutin som fungerar för mig, och jag hoppas att du också gör det. Kom ihåg att det aldrig är för sent att börja investera i dig själv och ditt välbefinnande. Låt oss fortsätta att sträva efter en friskare och gladare version av oss själva!…Eller hur?!

** Jag börjar redan i mitten på mars att använda solskydd. Man måste tänkte på att vårsolen inte alltid är så snäll mot hyn som man kanske tror..

 Godkänt fysikaliskt filter av titandioxid. Garanterat utan nanopartiklar. 
– Innehåller inga kemiska filter. 
– I kliniska tester håller den i snitt spf 7,7. Solkrämer skyddar olika mycket på olika personer. 
– Har en bas av aloe vera gelé som har en rad goda egenskaper för huden, t ex bevara fuktighet och smidighet, stärka och skydda huden. Används även mot brännskador inom folkmedicin, därför bra att använda vår solkräm både före, under och efter solning. 
– Innehåller flera vegetabiliska oljor, t ex olivolja och havtornsolja som stärker och skyddar huden. 
– Skyddar mot rynkor – UV strålning påskyndar åldrandet och uttorkning av huden. 
– Har visat sig ha fantastisk bra effekt på hudproblem som utslag, irritationer mm. 
– Innehåller karoten som stimulerar melaninet och pigmentbildningen i huden. Det bygger upp ditt eget skydd mot UV-strålning i huden. 
– Skaka flaskan innan användning. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.